Acasă Eveniment Femeia care l-a angajat pe tânărului găsit mort pe acoperișul unei case...

Femeia care l-a angajat pe tânărului găsit mort pe acoperișul unei case din Timișoara riscă să primească amendă

1642
DISTRIBUIȚI

Tânărul de 28 de ani care s-a prăbușit pe acoperișul unei case de pe Calea Dorobanților din Timișoara fusese chemat de către proprietara imobilului să îi îndrepte țiglele de pe acoperiș. Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, iar inspectorii ITM i-au bătut la poartă femeii care l-a chemat, care riscă o amendă de 20.000 de lei.

Luni seară, tânărul de 28 de ani a fost găsit mort pe acoperișul unei case din Timișoara. El lucra la acoperiș, care fusese reparat tot de el, după ce acesta a fost vizibil afectat de furtuna de la mijlocul lunii septembrie din Timișoara.

Proprietara l-a chemat din nou să îndrepte câteva țigle și le-a spus salvatorilor că tânărul ar fi lucrat foarte mult în ultima perioadă.

Polițiștii au deschis, conform legii, dosar penal pentru ucidere din culpă.

Ei nu consideră că este vorba despre un accident de muncă, pentru că bărbatul nu ar fi fost angajat legal să facă reparațiile cerute de proprietară.

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș ne-au declarat că au fost înștiințați abia a doua zi despre eveniment.

Inspectorii ITM s-au deplasat la fața locului și au bătut la poarta femeii care l-a chemat pe tânăr să-i repare acoperișul, însă nu a răspuns nimeni.

Potrivit inspectorilor de la ITM, ei ar fi trebuit să fie înștiințați de cea care a solicitat ajutorul tânărului de 28 de ani, care avea obligația să îi facă contract acestuia sau să apeleze la o firmă specializată. Cel mai probabil, ea se va alege cu o amendă.

„În astfel de situații, obligația de a ne anunța aparține angajatorilor. Sancțiunea pentru angajator, fie persoană fizică, fie că este vorba de persoană juridică, este de 20.000 de lei, cu posibilitatea de a plăti 10.000 de lei în 48 de ore”, au declarat reprezentanții ITM Timiș, conform libertatea.ro.

Cercetările continuă în acest caz, iar cauza morții va fi stabilită în urma necropsiei.

Comentarii

comentarii