Acasă Eveniment Femeie din Insulele Comore, prinsă cu documentul altei persoane, în trenul internațional...

Femeie din Insulele Comore, prinsă cu documentul altei persoane, în trenul internațional București – Viena

826
DISTRIBUIȚI

În data de 11 februarie, în jurul orei 16.20, o femeie a fost prinsă la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, încercând să treacă ilegal frontiera, în baza unei document aparținând altei persoane. Aceasta circula cu trenul internațional Bucureşti – Viena, iar la controlul de frontieră a prezentat o carte de identitate ce avea însemnele autorităților din Franţa.

Cu ocazia verificării documentului, polițiștii de frontieră au constatat faptul că între persoana prezentă la control și fotografia din document există diferențe de fizionomie, motiv pentru care femeia a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări. Aici, s-a stabilit că femeia este cetățean din Insulele Comore, H.A., în vârstă de 31 de ani. Aceasta a intrat legal în România, în baza unei vize valabile.

Cu privire la cele constatate, persoana a declarat că a obţinut cartea de identitate de la o cunoștință, fără a plăti o sumă de bani. Ea a recurs la această metodă, întrucât nu deține documentele necesare pentru a intra în Spațiul Schengen.

„În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, au transmis reprezentanții I.T.P.F. Oradea.

Comentarii

comentarii