Acasă Actualitate Femeile rome timişorene, împotriva segregării

Femeile rome timişorene, împotriva segregării

DISTRIBUIȚI

Asociaţia Femeilor Ţigănci „Pentru Copiii Noştri” Timişoara, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Primăria Timişoara, Consiliul Judeţean Timiş, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş Universitatea de Vest Timişoara, va organiza cea de-a III-a sesiune de formare prevazută în proiectul susţinut de Roma Education Fund pentru anul şcolar 2008-2009, „Femeile rome împotriva segregării” .
Tema sesiunii de formare este „ Interculturalitatea – modalitate de desegregare în şcoli” şi va avea loc, în perioada 15-16 mai, la Centrul Cultural Educativ pentru Copiii Romi, din str. Dorobanţilor, nr. 42, Timişoara. Potrivit art. 2 din Ordinul 1540 din 19 iulie 2007 privind interzicerea segregării şcolare a copiilor romi, se consideră segregare şcolară : „separarea fizică a elevilor aparţinând etniei rome în grupe / clase / clădiri / şcoli”. Segregarea este o formă gravă de discriminare şi are drept consecinţă accesul inegal al copiilor la o educaţie de calitate, încălcarea exercitării în condiţii de egalitate a dreptului la educaţie, precum şi a demnităţii umane.
Asociaţia Femeilor Ţigănci şi-a propus configurarea unui model de desegregare educaţionala a copiilor romi prin activităţi multiple, în cadrul cărora interculturalitatea constituie un pas important în educaţia incluzivă.

Comentarii

comentarii