Acasă Actualitate “Fenomenul Timișoara” și “Descoperă Timișoara ascunsă”, la Muzeul Național al Banatului

“Fenomenul Timișoara” și “Descoperă Timișoara ascunsă”, la Muzeul Național al Banatului

DISTRIBUIȚI

Muzeul Național al Banatului a inaugurat o spectaculoasă expoziție Fenomenul Timișoara, vremuri, locuri și oameni, din plin totalitarism ceaușist în România, în perioada cuprinsă anii 1965 și 1989, atunci când se întâmplau lucruri atipice, în Timișoara.

A fost o seară despre muzică, teatre, artiști plastici, druckeri, radio, studenți, cinematografe, discoteci, cluburi, despre viața de dinainte de ’89.

 „Noua boemă se aduna pe treptele ce coborau spre malul Begăi la terasa Flora, apoi la Grădina Bănățeana, Cina, Intim („Șari neni”).

Mulți dintre cei care s-au opus îndoctrinării și au ales să fie rebeli, au rezistat, s-au încăpățânat să treacă prin viață pe calea aleasă de ei, au emigrat sau, dacă nu au reușit să evadeze din lagărul comunist, și-au cultivat discret afinitățile, dar au păstrat atitudinea de reziliență și mândria de a aparține acestor locuri, acestui oraș.

 Revolta și apoi revoluția din decembrie a fost posibilă și datorită lor”, a spus Mimo Obradov.

A fost o seară despre Fenomenul Timișoara și despre prieteni. Expoziția poate fi vizitată de marți până duminică, în intervalul 10:00 – 18:00, în mansarda B2 a Bastionului Maria Theresia.

De asemenea, Muzeul Național al Banatului a mai organizat vernisajul expoziției „Descoperă Timișoara ascunsă”.

Expoziţia poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 10:00 – 18:00, în mansarda B2 a Bastionului Maria Theresia.

Comentarii

comentarii