Acasă Actualitate Fermierii din Timiş pot primi câte 125.000 de euro pentru modernizarea exploataţiilor...

Fermierii din Timiş pot primi câte 125.000 de euro pentru modernizarea exploataţiilor agricole

440
DISTRIBUIȚI

fermierii din timisDSCF0093Suma totală alocată pentru această sesiune este de 50 milioane de euro

Fermierii din Timiş care vor să îşi dezvolte fermele de familie pot depune, în perioada 25 iunie – 31 iulie, cererile de finanţare pentru Măsura 121 – „Modernizarea exploataţiilor agricole”, la Centrul Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) din Timişoara (Piaţa Libertăţii nr. 1).

Suma totală alocată pentru această sesiune este de 50 milioane de euro, iar valoarea maximă eligibilă a unui proiect nu va putea depăşi 125.000 de euro. Procentele de cofinanţare nerambursabilă, precum şi criteriile generale de accesare a sprijinului financiar sunt cele specifice investiţiilor prin Măsura 121 şi sunt disponibile gratuit pe pagina de internet a agenţiei (www.apdrp.ro).

În ceea ce priveşte dimensiunea economică a fermei (UDE), aceasta trebuie să fie cuprinsă între minim 2 şi maxim 50 UDE. Este vorba atât despre ferme de producţie vegetală, de creştere a animalelor, cât şi despre fermele mixte. Tipurile de investiţii pentru care vor fi disponibile proiecte tip sunt: ferme de legume în câmp (maxim 2 hectare) şi în spaţii protejate (maxim 1.000 de mp), livezi de pomi şi arbuşti fructiferi (maxim 5 hectare), ferme de vaci de lapte (maxim 20 capete), ferme de creştere şi îngrăşare porcine (maxim 100 de capete) şi ferme de găini ouătoare (maxim 4.000 de capete).

Totodată, de la bugetul statului se va facilita acodarea de microcredite de până la 75.000 euro, pe o perioda de maxim 10 ani, tot pentru asigurarea cofinanţării. Pot depune proiecte atât persoane fizice (cu condiţia autorizării înaintea semnării contractului de finanţare), cât şi persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale, sau alte tipuri de beneficiari eligibili în cadrul Măsurii 121.  

Comentarii

comentarii