Acasă Economic Fermierii din Timiș pot primi 1.000 lei pe lună dacă angajează 2...

Fermierii din Timiș pot primi 1.000 lei pe lună dacă angajează 2 tineri. 1 milion de lei în 2020

1746
DISTRIBUIȚI

Fermierii din Timiș care vor să angajeze tineri în sectorul agricultură au un sprijin financiar substanțial pus la dispoziție de guvern, la sfârșitul lunii aprilie 2020.

Astfel, prin actul normativ aprobat în 30 aprilie s-a stabilit valoarea programului pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură și industrie alimentară din România, aferent anului 2020, respectiv 1.000.000 lei, în limita sumelor aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale cu această destinație.

”În fiecare an sunt mulți absolvenți la USAMVB Timișoara și doar o parte merge să lucreze în agricultură, îndeosebi cei care au familiile care activează în domeniul agricol.

Așa că un sprijin financiar este binevenit pentru fermierii care vor să angajeze tineri. Sunt și absolvenți de școli agricole și e o șansă în plus să fie atrași în domeniu.

În plus se pot accesa și alte programe unde se oferă sprijin financiar. Amintesc de programul tomatele, usturoiul sau înființarea de ferme”, a spus prof. univ. dr. Doru Petanec, directorul Direcției Agricole Județene Timiș, sâmbătă 2 mai 2020.  

Actul normativ vine în sprijinul angajatorilor fermieri din agricultura din România, prin instituirea unui instrument de susținere financiară, care să ofere acestora posibilitatea de a angaja forță de muncă tânără în sectoarele agricultură, acvacultură și industria alimentară.

Reamintim că fermierul care face dovada angajării a doi tineri beneficiari ai programului beneficiază de următorul sprijin financiar lunar, pentru fiecare persoană.

1) 1000 lei pentru persoanele cu studii superioare de specialitate în domeniul agricol, acvacultură și/sau industrie alimentară;

2) 750 lei pentru persoanele cu studii medii de specialitate, precum și cursuri de formare profesională de scurtă durată în domeniul agricol, al acvaculturii și/sau industriei alimentare;

3) 500 lei pentru persoanele fără studii.

Comentarii

comentarii