Acasă Economic Fermierii pot obține în avans până la 90% din cuantumul subvenției pe...

Fermierii pot obține în avans până la 90% din cuantumul subvenției pe suprafață pentru anul 2014

298
DISTRIBUIȚI

fermier

Fermierii care au nevoie de lichidități pentru efectuarea lucrărilor agricole pot obține în avans, de la BRD-Groupe Société Générale, până la 90% din cuantumul subvenției pe suprafață pentru anul 2014, fondurile urmând să fie acordate de Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură (APIA) din toamna acestui an.

BRD-Groupe Société Générale a semnat convenția tripartită cu APIA și FGCR (Fondul de Garantare a Creditului Rural) în vederea finanțării fermierilor ce beneficiază de subvenții APIA în cadrul schemei de plată unică pe suprafață (SAPS) — campania 2014, a anunțat banca. Fermierii pot obține în avans până la 90% din cuantumul subvenției APIA care, pentru anul 2014, este de 120 de euro pe hectar, cu aproximativ 9% mai mult decât în anul 2013. Pe lângă avansul sporit, celelalte avantaje pentru fermieri sunt reprezentate de documentația simplificată și cerințele reduse de garanții, creditul fiind pus la dispoziție după prezentarea adeverinței APIA. ‘Începând cu această campanie de prefinanțare, datorită implementării unui flux de lucru simplificat, banca poate pune la dispoziția fermierilor credite de prefinanțare subvenții chiar de la momentul încheierii acordului tripartit cu APIA și FGCR. Odată ce APIA demarează procesul de eliberare a adeverințelor, fermierii care au nevoie de lichidități în avans pentru efectuarea lucrărilor agricole și au ales BRD ca bancă finanțatoare se pot prezenta cu adeverința APIA la oricare dintre agențiile băncii aflate în proximitatea afacerii sale agricole pentru a intra în posesia banilor. Analiza și documentația simplificată ce caracterizează aceste tipuri de credite asigură finanțarea în timp scurt a agricultorilor’, a declarat Bogdan Spuza, director Executiv Marketing și Management Produse. BRD rămâne un partener solid al sectorului agricol, preocupat constant de diversificarea portofoliului de produse destinate acestui sector astfel încât să răspundă nevoilor din ce în ce mai diversificate ale fermierilor din România, atât în ceea ce privește necesarul de finanțare pe termen scurt (credite de prefinanțare a subvențiilor APIA, credite de campanie agricolă, etc.) cât și proiectele de investiții (inclusiv cele cu componenta fonduri europene).
BRD-Groupe Société Générale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor și banca lider pe piața românească a creditelor sindicalizate. Banca are 2,3 milioane de clienți și operează o rețea de aproximativ 870 de unități. Cu aproape 2,3 milioane de carduri valide și o rețea de acceptare de peste 22.100 de POS-uri și 1.500 de ATM-uri, BRD este lider pe piața românească a cardurilor și pe piața de factoring, cu operațiuni de factoring de 918 milioane de euro în 2013. BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 148.000 de angajați în 76 de țări și 32 de milioane de clienți în întreaga lume.

Comentarii

comentarii