Acasă Actualitate Fermierii vor ajunge, joi seara, cu tractoarele în centrul Timișoarei

Fermierii vor ajunge, joi seara, cu tractoarele în centrul Timișoarei

DISTRIBUIȚI

Decizia electorală a primarul Dominic Fritz de a permite fermierilor și transportatorilor să protesteze în parcarea Modex este, deocamdată, lipsită de sens. Pentru ca aprobarea dată în Comisia de Circulație să devină realitate, protestatarii trebuie să obțină de la Poliția Rutieră permisiunea pentru a putea ajunge cu tractoarele în parcarea din Piața Huniade. Primarul a pasat răspunderea pe capul celor de la poliție.

Mai mulți fermieri s-au reunit, joi dimineața, în parcarea Modex pentru negocia cu polițiștii de la Rutieră cum să poată ajunge cu tractoarele până în centrul orașului pentru a protesta, după ce primăria si-a dat acordul.

Marea problemă este că tractoarele în general nu au ITP, din cauza aceasta poliția nu poate da aprobare pentru un tractor să între în Timișoara, fără ITP.

“Suntem în discuții cu jandarmeria și poliția pentru a găsi soluții să ne primească să protestăm în centru Timișoarei cu tractoarele.

Problema este că nu se poate intra cu tractoarele dacă nu au ITP.

Așadar dacă un fermier are un tractor cu ITP poate veni dacă nu, nu”, ne-a spus Florin, unul dintre organizatorii protestului.

În cele din urmă, Poliția Rutieră a aprobat ca protestanții să poată intra, joi, la ora 20, cu utilajele în parcarea Modex.

Agricultorii vor putea intra cu utilajele, în coloană, în Timișoara, de pe Calea Lugojului, de pe Aradului și Șagului, însoțiți de echipaje de poliție. Tractoarele vor putea rămâne în parcarea de la Modex, până în 24 ianuarie.

Comentarii

comentarii