Acasă Actualitate Festival de robotică și IT, sâmbătă, în Mina Petrila

Festival de robotică și IT, sâmbătă, în Mina Petrila

525
DISTRIBUIȚI

Echipa de robotică a Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuși” din Petrila, „RO 063 Wafy”, Primăria orașului Petrila, Asociația Planeta Petrila și Robotics 4.0 așteaptă, în data de 24 august 2019, pasionații de robotică la Robotics Valley, un festival dedicat domeniului. Locul de desfășurare este Hala Compresoarelor din incinta Minei Petrila, cu intrare pe poarta estică. Scopul acestui eveniment, spun organizatorii, este de a stârni interesul tinerilor în domeniul S.T.E.A.M. (Science, Technology, Engineering, Art and Mathematics).

În cadrul festivalului vor vorbi oameni din domeniile noilor tehnologii, unii deja cunoscuți de elevi. Mihai Peca, trainer ECDL va discuta despre printarea 3D, Otto Wagner, specialist în cartografiere, va vorbi despre „maparea” oceanelor, iar Radu Popescu, fondatorul „Vlog de it” va susține un atelier despre construirea unui canal de youtube, abilitățile necesare în IT și free-lancing. Vor fi prezenți și Cristian Dascălu, programator Google, Valentin Mureșan de la INTEL România și Radu Ticiu din partea Coder Dojo.

Vor fi amenajate o serie de standuri și un spațiu pentru prezentări, pentru fiecare activitate inclusă în program. Acesta presupune:

12:00 – Primirea participanților cu cafea și gustări;

13:00 – Discursurile invitaților;

15:00-20:00 -Demos- activități demonstrative la stand;

21:00 – Concert Dedey & Keri pe pasarela de cale ferată din fața Muzeului Salvatorului Minier.

Intrarea este gratuită.

Comentarii

comentarii