Acasă Actualitate Festivalul catalan a scos timişorenii în stradă la dans. A început parada...

Festivalul catalan a scos timişorenii în stradă la dans. A început parada pe străzile urbei de pe Bega

319
DISTRIBUIȚI

festival catalan 42

Festivalul Catalan de la Timişoara a făcut să fiarbă sângele locuitorilor urbei de pe Bega. Vineri seara, pe scena din Piaa Victoriei, catalanii prezenţi la Timişoara au încins adevărate dansuri, mişcări preluate şi de timişorenii prezenţi în piaţă. Din tablou a făcut parte şi formaţia timişoreană Peregrinii – tineri artişti, călători în timp, care au cântat melodii de… demult…

Timişorenii din Piaţa Operei au intrat în ritmul catalanilor şi alături de artiştii din Barcelona şi din împrejurimi au dansat pe ritmuri spaniole, ori… mai de la noi.. Astăzi s-a pornit deja parada, pe traseul str. Mărăşeşti colţ cu Gh Dima – Piaţa Victoriei (prin faţa Operei) – Modex (blocare sens giratoriu str IC Brătianu, bv 20 Decembrie 1989, str Lucian Blaga, str.Carol Telbisz) – bv 20 Decembrie 1989 ( închisă circulaţia pe ambele sensuri) – CD Loga (in faţa Primăriei) str CD Loga blocata pe portiunea cu Primăria – Bv Regele Ferdinand – Piaţa Regia Maria – Bv Republicii – Piaţa Victoriei (în faţa Operei).

Ziua a doua de festival, sâmbătă, se va încheia cu spectacolul La Terra i el Foc a Catalunya (Pământul și Focul în Catalonia), care va începe de la ora 20:00 și se va termina la ora 23:00, spectacolul având loc în Piața Victoriei.

Ce se întţmplă duminică

Duminică, 10 august, de la ora 11:00, în Piața Victoriei, va avea loc loc pregătirea elementelor imaginare (expunerea elementelor de recuzită) dar și ateliere de cultură populară catalană, precum cursuri de dans Sardana și cursuri de Falcons. De la ora 18:30, în Grădina de Vară a Filarmonicii Banatul va avea loc un concert de muzică din Catalonia, urmând ca de la ora 20:30 să se desfășoare parada Fanfara Catalană, cu implicarea tuturor grupurilor muzicale participante, parada desfășurându-se în incinta Filarmonicii Banatul. Festivalul catalan se va încheia prin spectacolul Follia Dels Elements (Nebunia Elementelor), care va începe de la ora 21:15, unde vor fi prezente toate grupurile participante la festival. Organizatori: ADIFOLK Barcelona (Associació per a la difusió del folklore), Primăria Municipiului Timişoara, Consulatul Onorific al Spaniei în Timişoara şi Asociaţia ViaRumania Cultura.

Comentarii

comentarii