Acasă Cultura Festivalul – Concurs ”Gelu Stan” Timișoara 2023. Finala! Premii în valoare de...

Festivalul – Concurs ”Gelu Stan” Timișoara 2023. Finala! Premii în valoare de 12.900 lei

DISTRIBUIȚI

17 tineri frumoși și cu drag de folclor, participanți la preselecția Festivalului–Concurs ”Gelu Stan” 2023 și-au cucerit un loc pe scena finaliștilor! Evenimentul are loc cu susținerea financiară a Consiliului Județean Timiș.

Cântecele lor, talentul, pasiunea pentru folclor și ambiția artistică alcătuiesc o ”hartă” etnofolclorică vie și captivantă din toate zonele țării. Lista cu câștigătorii poate fi consultată aici:

https://cecart.ro/festivalul-concurs-gelu-stan-are-17…/

Ediția a V-a a evenimentului care evocă personalitatea de anvergură și opera maestrului Gelu Stan se desfășoară în intervalul februarie – martie. Concurenții au vârste între 15 – 25 de ani.

Concursul, decernarea premiilor și spectacolul de gală al laureaților vor avea loc joi, 16 martie 2023, ora 18, la Sala Mare a Teatrului Național ”Mihai Eminescu” din Timișoara.

Invitați în recital sunt: Mariana Deac, Eduard Motan, laureatul ediției anterioare, Andreea Chisăliță, Alexandra Acs, Cristian Tomoni și Dorinel Gavriluț.

Acompaniamentul este asigurat de Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, dirijor Sebastian Roșca, prezintă Felicia Stoian.

Se vor acorda următoarele premii în bani: Marele Premiu – 4000 lei, Premiul I – 3000 lei, Premiul II – 2000 lei, Premiul III – 1500 lei și 3 Premii speciale în valoare de 800 lei.

Accesul la spectacol este pe bază de invitații gratuite care se găsesc aici: www.eventim.ro, începând cu 6 martie, ora 12.

Evenimentul are loc cu susținerea financiară a Consiliului Județean Timiș.  Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș este instituție de cultură în subordinea Consiliului Județean Timiș.

 

Comentarii

comentarii