Acasă Cultura Festivalul condeierilor plugari 2019 are loc la Muzeul Satului Bănățean Timișoara și...

Festivalul condeierilor plugari 2019 are loc la Muzeul Satului Bănățean Timișoara și la Partoș

693
DISTRIBUIȚI

Festivalul condeierilor plugari ediția a XIII-a are loc în perioada 14 – 15 septembrie 2019, la Muzeul Satului Bănățean de la Pădurea verde Timișoara și în localitatea Partoș, județul Timiș. 

Această manifestare cu o continuitate de peste un deceniu, gândită și organizată de dr. Maria Mândroane din cadrul muzeului satului și sprijinită financiar de CJ Timiș.

Anul acesta se desfășoara în două locații diferite: sâmbătă 14 septembrie 2019 la Muzeul Satului Bănățean – cu deschiderea la ora 10.00 și un spectacol etno – folcloric în localitatea Partoș, la ora 16.00 – și duminică 15 septembrie 2019 la Muzeul Satului Bănățean.

Aici, începând cu ora 10.00, va avea loc serviciul religios oficiat în biserica din muzeu, iar la ora 16.00 se va desfășura o șezătoare populară.

Invitații speciali și soliștii sunt Lia Lungu, Ion Bosioc, Maria Garas, Mărioara Golgia, rapsodul popular Iosif Pușchiță.

De asemenea, etnologul Maria Mândroane se ocupă pe parcursul anului și de atelierele de creație ”Tinere condeie”, în cadrul cărora îi învață pe tineri să scrie versuri în grai bănățean, tineri care duc această tradiție literară mai departe.

Comentarii

comentarii