Acasă Cultura Festivalul Cultural „Zilele Basarabiei”, la Timișoara

Festivalul Cultural „Zilele Basarabiei”, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Organizația Studenților Basarabeni din Timișoara dorește să mulțumească tuturor celor care au participat la Festivalul Cultural „Zilele Basarabiei”, a XXIII-a ediție, cu genericul „Scrisori din Basarabia”.
Evenimentul s-a desfășurat în perioada 24 – 27 martie, cu o gamă largă de activități, inclusiv expoziții de pictură și fotografie, prestații de dans popular, prezentări de carte și de serial-web și un concert de muzică clasică.

Festivalul a început în data de 24 martie, o dată cu deschiderea oficială în holul Universității de Vest din Timișoara, unde participanții au putut vizita o expoziție de artă plastică și o expoziție de poze din anii ‘90 realizată de proiectul „Ramă Albastră”. Seara a continuat cu o degustare de vin și o prestație de dans popular din partea ansamblului „Cununa”. În final, trupa basarabeană de rock alternativ „Delta pe Obraz” a susținut un concert la Casa Tineretului, urmat de un after-party.

Pe 25 martie, publicul a putut asista la prezentarea de carte a tinerei scriitoare Victoria Kirilov, întitulată „Memorii în cerneală” și la proiecția serialului-web „Lost in Moldova”, regizat de Călin Laur și colegii săi, John Lewis și Vlad Bolgarin.

Ziua de 26 martie a fost dedicată iubitorilor de muzică, cu Concertul Extraordinar de Festivalul Cultural Zilele Basarabiei, susținut de renumitul dirijor basarabean Cristian Spătaru și o orchestră splendidă de tineri entuziasmați. Programul a inclus piese celebre de compozitori precum Vivaldi, Bach, Händel, Gluck, Strauss, Rachmaninov, Silvestrov, Bartok și creațiile lui Eugen Doga – reprezentant al poporului basarabean. După concert, publicul s-a bucurat de muzică acustică la Manufactura, în compania trupei „Sirop în Urechi”.

Ultima zi a festivalului, 27 martie, a început cu depunerea de flori la Bustul Regelui Ferdinand I și a continuat cu evenimentul ,,Hora Unirii – O zi de mândrie pentru românii de pretutindeni”.

Organizația Studenților Basarabeni din Timișoara consideră promovarea culturii basarabene una dintre cele mai importante misiuni ale sale, fapt care a condus la organizarea acestui festival, care a constituit fundamentul cultural în jurul căruia a fost creată organizația. Vă mulțumim din nou pentru participare și vă invităm să urmăriți pagina de Facebook a evenimentului și cea de Instagram a organizației pentru a descoperi în detaliu ce s-a întâmplat în cadrul festivalului și a nu rata următoarele evenimente ale organizației. A fost un festival de neuitat și sperăm să ne revedem cu bine la următoarea ediție.: https://www.facebook.com/FestivalulZileleBasarabieiInstagram: https://www.instagram.com/osbtimisoara.

 

Comentarii

comentarii