Acasă Cultura Festivalul de Foarte Scurt Metraj Très Court, născut în Franţa, revine la...

Festivalul de Foarte Scurt Metraj Très Court, născut în Franţa, revine la Timişoara şi în alte 19 oraşe

386
DISTRIBUIȚI

Festivalul Internațional de Foarte Scurt Metraj Très Court, născut în Franţa şi coordonat de Institutul Francez, revine în forță la Timişoara şi în alte 19 oraşe din Românie, în 2018.

Festivalul reunește o competiție internațională, o selecție pentru copii și o selecție feminină și feministă. Sub eticheta Around the Très Courts Romania, este organizată în fiecare an competiţia românească: filme foarte scurte realizate în ultimii 2 ani în ţară. Este o ocazie excelentă pentru cineaştii amatori sau profesionişti, studenţii la film şi arte vizuale sau pentru cei care au pur şi simplu o idee genială pe care doresc să o arate lumii întregi să îşi demonstreze talentul. Singura condiţie impusă este ca durata filmului să nu depăşească 4 minute. Toate genurile sunt acceptate: ficţiune, documentar, animaţie, filme realizate cu telefonul mobil. Participarea este gratuită.

Cei care doresc să participe la competiţia românească sunt invitați să îşi trimită creațiile cinematografice foarte scurte direct prin e-mail la adresa trescourt@institutfrancais.ro, însoţite de câte un formular de înscriere completat, disponibil pe site-ul http://trescourt.com/ro/inscriere . Data limită este 31 martie 2018 !

În luna aprilie, un juriu format din specialişti ai audiovizualului, membri ai reţelei culturale francofone şi parteneri va selecţiona în jur de 20 de filme româneşti care vor alcătui selecţia Around the Très Court Romania 2018. Aceasta va fi proiectată în perioada 1–10 iunie 2018, alături de selecţia internaţională, în aproximativ 20 de oraşe din ţară participante la festival. Larga difuzare a festivalului Très Court în România este cel mai bun motiv pentru a participa în competiţie: filmele foarte scurte ajung la peste 7000 de spectatori din oraşe mici şi mari din toată ţara.

Marele Premiu și Premiul publicului constă în câte un trofeu și câte un smartphone 4G oferit de Orange.  Premiul OIF este decernat de Organizaţia Internaţională a Francofoniei celui mai bun film românesc care utilizează limba franceză şi/sau care abordează una dintre temele:  drepturile omului, pace şi democraţie, diversitate lingvistică şi culturală, dezvoltare solidară şi durabilă şi educaţie şi formare.

 

Comentarii

comentarii