Acasă Cultura Festivalul „Dor de primăvară, dor de Eminescu” 2022, cu un juriu internațional

Festivalul „Dor de primăvară, dor de Eminescu” 2022, cu un juriu internațional

DISTRIBUIȚI

Festivalul Primăverii „Dor de primăvară, dor de Eminescu” va avea loc la Coștei, în Serbia, unde eurodeputata umanistă, Maria Grapini, din Timișoara, va face parte din juriul internațional al evenimentului.

“Eminescu este unic în lume și merită respectul fiecărei generații în parte! În ziua în care vom uita de Eminescu, vom uita de țară! Lui Eminescu trebuie să-i aducem un uriaș omagiu în fiecare zi, iar vasta sa operă trebuie predată în școli”, a precizat europarlamentarul umanist, Maria Grapini.

Potrivit Mariei Grapini, pe Mihai Eminescu l-a entuziasmat, întotdeauna,  iubirea de patrie, dragostea faţă de popor al cărui fiu era, dând dovadă de un profund patriotism şi de o mare dragoste de ţară.

În acest context, eurodeputatul Maria Grapini va participa duminică, alături de românii din Serbia, la Festivalul Primăverii „Dor de primăvară, dor de Eminescu” de la Coștei, o amplă manifestare culturală, artistică și educativă, la nivel de comunitate românească.

Mai mult, europarlamentarul umanist va face parte din juriul internațional, împreună cu alte șase personalități din lumea muzicii, culturii și artei. Soliștii vocali la cele trei categorii (I – IV, V-VIII și liceu) vor fi acompaniați de orchestra Festivalului Primăverii „Dor de primăvară, dor de Eminescu“, condusă de inegalabilul Ilie Vinu.

Pe lângă dragostea pe care o poartă poeziilor Marelui Eminescu, scopul participării europarlamentarului umanist Maria Grapini, la evenimentul de la Coștei, este de a dona un calculator școlii care va câștiga competiția.

Scopul Festivalului îl constituie descoperirea și promovarea copiilor și tinerilor talentați cu vârste cuprinse între 4 – 18 ani, dragostea pentru tradiții, obiceiuri, poezie, Eminescu și nu în ultimul rând crearea unor punții de prietenie între copii, școli, societăți şi mediu asociativ. De asemenea, Festivalul este o formă de educație prin muzică, poezie, datini străbune, artă care contribuie la dezvoltarea imaginației și simțului estetic, a bunului gust, respectiv cunoașterea și respectarea valorilor românești autentice, specifice românilor din Serbia.

În cadrul manifestărilor dedicate primăverii, Asociația Românii Independenți din Serbia și Consiliul Național al Minorității Naționale Române din Serbia va  lansată campania privind recensământul populației – „Vorbesc Românește, Sunt Român”.

 

 

Comentarii

comentarii