Acasă Cultura Festivalul Internațional de Folclor „Hercules“ 2018, la Băile Herculane

Festivalul Internațional de Folclor „Hercules“ 2018, la Băile Herculane

1448
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Caraș-Severin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, Primăria și Consiliul Local Băile Herculane, Mitropolia Banatului, cu sprijinul Teatrului de Vest Reșița, organizează Festivalul Internațional de Folclor „Hercules“, în perioada 2-6 iulie, la Băile Herculane.

La deschiderea evenimentului au participat autoritățile locale și județene, care au ținut alocuțiuni, apoi, a început spectacolul la Teatrul de Vară din Parcul Vicol. Și-au dat concursul mai multe ansambluri folclorice și interpreți, până târziu în noapte. Parada portului popular a avut loc pe traseul zona Blocuri – Parcul Vicol.

Toate colectivele artistice au prezentat spectacole de înaltă ținută artistică evidențiind obiceiuri, tradiții și costume tradiționale sărbătorind astfel Anul Centenarului și Patrimoniului într-un mod cu adevărat festiv. Întregul regal folcloric a fost urmărit de peste 500 de spectator direcți și alte câteva mii indirecți. Tuturor colectivelor artistice le-au fost înmânate cadouri culturale constând în trofeul festivalului și alte materiale promoționale vizând valorile culturale și turistice ale județului și diplome de participare.

 

Comentarii

comentarii