Acasă Cultura Festivalul Internațional de Orgă TimOrgelFest 2023 a ajuns în comuna Dudeștii Noi...

Festivalul Internațional de Orgă TimOrgelFest 2023 a ajuns în comuna Dudeștii Noi Timiș

DISTRIBUIȚI

Festivalul Internațional de Orgă TimOrgelFest 2023 a ajuns și în comuna Dudeștii Noi Timiș, printr-un concert extraordinar susținut de Matei Ioachimescu și The Romanian Flute Ensemble.

Flautistul excepțional Matei Ioachimescu, conf. univ. dr. care predă la Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara, împreună cu studenții săi alături de care a format un ansamblu de flaute fascinant, al cărui repertoriu transcende standardele și își apropie publicul, au concertat joi seară în Biserica Sf. Vendelin, creând o atmosferă de poveste.

”Le mulțumim pentru disponibilitate și pentru bucuria pe care au dus-o publicului din Dudeștii Noi”, este mesajul Primăriei Dudeștii Noi.

Romanian Flute Ensemble, fondat la inițiativa profesorului și solistului Matei Ioachimescu este un ansamblu cu o componență care variază de la 4 la 8 tineri flautiști, într-o formulă instrumentală inedită: o mini orchestră care aduce în prin plan toată familia de flaute moderne, de la flautul bas la piculină.

Membrii Romanian Flute Ensemble sunt studenți și absolvenți ai Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara și reprezintă noul val românesc de flautiști de excepție, aliniați la standarde de interpretare și de gândire vest-europene.

Romanian Flute Ensemble a reușit într-un timp foarte scurt să trezească atenția publicului din România și din străinătate, prin nivelul artistic înalt și entuziasmul contagios cu care prezintă programe diverse, de la muzica barocului la prime audiții ale compozitorilor români contemporani.

Flautistul Matei Ioachimescu s-a nascut in 1978 la Bucuresti intr-o familie de muzicieni. A inceput studiul pianului la 5 ani pentru ca mai apoi sa descopere flautul, la care a inceput sa cante de la 14 ani lucrand cu profesorul Vasile Gantolea la Liceul de Muzica “George Enescu” din Bucuresti.

A continuat apoi studiile la “Universitat fur Musik und Darstellende Kunst” din Viena cu profesoara Barbara Gisler Haase, de unde a obtinut si diploma de master. Au urmat cursuri de specializare cu Ion Bogdan Stefanescu, Pierre-Yves Artaud, Heidi Peter Indermühle, Virgil Francu si Renate Armin Greiss.

 

 

Comentarii

comentarii