Acasă Actualitate Festivalul lubeniței 2022, la Gottlob, și 250 de ani de atestare documentară...

Festivalul lubeniței 2022, la Gottlob, și 250 de ani de atestare documentară a localității

DISTRIBUIȚI

După doi ani de pauză din cauza pandemiei, Primăria Gottlob Timiș, condusă de liberalul Gheorghe Nastor, a organizat Festivalul lubeniței 2022 și, în același timp, a marcat și 250 de ani de atestare documentară, duminică 14 august.

Evenimentul cofinanțat de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura, a atras un număr foarte mare de bănățeni, dar au fost prezente și autoritățile județene, în frunte cu Alin Nica, președintele CJ Timiș, și prof. Marilen Pirtea, prim-vicepreședinte al PNL Timiș, membru al Biroului Politic Județean al PNL și parlamentar de Timiș.

Manifestarea se desfășoară timp de două zile, 14 – 15 august, și cei prezenți s-au bucurat de un mare spectacol folcloric, dar și de muzică ușoară. Cap de afiș au fost Elena Gheorghe, Cornel Brici, Nicu și Nicoleta Novac.

”Serbăm astăzi, într-un cadru deosebit de primitor, una dintre cele mai mândre comune timișene, Gottlobul, unde omenia și harnicia sunt la ele acasă. Celebrăm 250 de ani de atestare documentară a comunei Gottlob, prilej de a evoca tradițiile și puterea comunității, la invitația primarului de Gottlob, domnul Gheorghe Nastor, binecunoscut edil local, apreciat aici și mult dincolo de granițele comunei.

Un popor fără limbă și istorie își pierde identitatea, la fel cum fără școală și educație își pierde viitorul. Într-o localitate ce marchează 250 de ani de la atestare, istoria este vie, prezentă, în istoria acestor locuri ancorându-și rădăcinile generațiile viitoare. Gottlobul are trecut, prezent și viitor prin tânăra generație, bine învățată și ghidată către cunoaștere și devenire în mediul școlar de aici.

Gottlob, o comunitate ce se mândrește cu sensul din limba germană a numelui acestei așezări, care înseamnă „Locul binecuvântat de Dumnezeu”, este o zonă plină de bogății, nu doar prin pământul bogat și darnic, ci mai ales prin oamenii locului, o comunitate foarte bine condusă, de mai multe mandate, de primarul Gheorghe Nastor, renumit pentru dăruirea sa față de comunitate.

La mulți și frumoși ani, cetățenilor din Gottlob! Sunt convins că oamenii de aici își merită tradițiile însemnate, la fel cum și aceste tradiții își vor găsi continuitatea peste ani prin talentul și spiritul oamenilor din această comunitate”, a fost mesajul prof. Pirtea.

 

Comentarii

comentarii