Acasă Actualitate Festivalul tomatelor de grădină a reunit 12 mici producători, în curtea Liceului...

Festivalul tomatelor de grădină a reunit 12 mici producători, în curtea Liceului Waldorf din Timișoara

1076
DISTRIBUIȚI

Festivalul tomatelor de grădină a reunit, sâmbătă 25 iulie, 12 mici producători din Timiș, în curtea Liceului Waldorf din Timișoara, dar au venit doi și din Călărași și Buzău, pasionați de creșterea roșiilor.

Totul s-a desfășurat cu respectarea regulilor de protecție anti-COVID19. Vizitatorii au avut la dispoziție, atât dezinfectați, cât și măști pentru cei care nu veneau echipați de acasă.

Festivalul ajuns la a treia ediție a fost organizat de Luminița Poujade, cetățeancă româno-franceză din Cheglevici Timiș, împreună cu prof. univ. dr. Radu Șumălan, cadru didactic la USAMVB Timișoara, care a înființat și coordonează banca de semințe de roșii bănățene, de mai mulți ani.

Poujade a venit cu 120 de varietăți de tomate roșii, negre, indigo, portocalii sau albe, produse din semințe primite din toată lumea.

Prof. Șumălan a expus soiuri tradiționale culese din Banat cu gust autentic. Tomtim este un soi omologat de USAMVB utilizat cu succes pentru consum, dar și pentru bulion. Roșia are formă de inimă de bou de mari dimensiuni. De asemenea, el a mai prezentat hibrizii Banato, Miruna sau USAB29, acesta din urmă va fi trimis la ISTIS pentru omologare.

Comentarii

comentarii