Acasă Actualitate Festivalul Gastronomic Românesc pe Ţară

Festivalul Gastronomic Românesc pe Ţară

DISTRIBUIȚI

În organizarea Autoguvernării pe Ţară a Românilor din Ungaria (ATRU) şi a Centrului de Documentare şi Informare al ATRU (CDI), la Centrul Cultural Românesc din cadrul Liceului „Nicolae Bălcescu” din Gyula (LNB), în 1 septembrie, a avut loc cea de-a XIV-a ediţie a „Festivalului Gastronomic Românesc pe Ţară”.

La această manifestare a asistat și Florin Vasiloni, consulul general al României la Gyula.

Diplomatul român s-a întreţinut cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Ungaria, dar şi cu oficialii prezenţi, printre care Tircsi Richard, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Resurselor Umane din Ungaria; Traian Cresta, purtătorul de cuvânt al românilor în Parlamentul Ungariei; Tiberiu Juhasz, preşedintele ATRU; Mariana Negreu Vetro, directorul CDI;  prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad; Maria Gurzău Csegledi, directorul LNB ş.a.

La ediţia din acest an, au participat 36 de echipe, din Ungaria, România şi Rep. Moldova, ce au prezentat publicului şi juriului diverse tipuri de mâncăruri. La festival au participat primari de localități, conducătorii instituţiilor organizatoare, reprezentanţi ai autoguvernărilor româneşti din Ungaria, profesori şi elevi de la şcoli la care învaţă copiii românilor din Ungaria, dar şi oaspeţi români din jud. Arad, Hunedoara şi Timiş. Atmosfera a fost întreţinută de o formaţie folclorică venită din România, de la Vărșand (jud. Arad) –a informat Consulatul României la Gyula, marți 4 septembrie.

 

Comentarii

comentarii