Acasă Cultura Festivalului Minorităţilor Etnice 2019 va avea loc în Piața Victoriei din Timișoara

Festivalului Minorităţilor Etnice 2019 va avea loc în Piața Victoriei din Timișoara

898
DISTRIBUIȚI

În Piața Victoriei din Timișoara, va avea loc, în data de 22 septembrie, de la ora 16.30, cea de-a VI-a ediție a Festivalului Minorităţilor Etnice din Timişoara 2019.

Ampla manifestare este organizată de Primăria Timişoara și Consiliul Consultativ al Minorităţilor Naţionale, în parteneriat cu Asociaţia Stato dell’Arte Officina Culturale, Uniunea Sârbilor din România, Societatea Makedon-Armână, Uniunea Democrată Maghiară din România, Comunitatea Evreilor, Forumul Democrat al Germanilor din Banat, Uniunea Bulgară din Banat – România, Uniunea Ucrainienilor din România – Filiala Timiş și Primaria Gataia și Primaria Chevereșu Mare.

Acțiunea reunește artiști ce reprezintă etniile din Timișoara, valorificand atât folclorul, cât și forme variate de manifestare artistică.
Evenimentul debutează cu o paradă a artiștilor prezenți, care va străbate Piața Victoriei din Timișoara, cu plecare de pe strada Mărășești.

Parada are drept punct final scena din fața operei, unde la ora 17.00, va avea loc deschiderea oficială, urmată de degustarea produselor gastronomice și de programul artistic.

Moderatorii acestui eveniment vor fi Veronica Mihoc si Uica Mihai, cunoscuți și îndrăgiți de publicul larg.

Ca urmare a frumoasei colaborări cu Consulatul Republicii Serbia la Timișoara, în acest an va participa msamblul “Vuk Karadzic” din Loznica (Serbia), iar comunitatea italiană din Timișoara s-a implicat în aducerea celor 17 sbandieratori di Carpineto Romano din Italia, care vor oferi un spectacol impresionant prin mânuirea steagurilor.

Au mai confirmat participarea la Festivalul Minorităţilor Etnice din Timişoara:

Gramosteanj și Kosta Mina (Macedonia), Ansamblul de dansuri ucrainiene ,,Kazaciok’’ din Bucovina, Fanfara „Banater Musikanten“
Ansamblul Banater Rosmarein din Timişoara, Ansamblul Bokreta,
Trupa „8 Light Minutes”, Ansamblul Slavjak si Nadia Sehabi, Ansamblul de dansuri Fijalocka din Butin, Corul Shalom,
Ansamblul Cheveresana, Ansamblul Mlados (Serbia), Facultatea de Muzică și Timișoara Big Band.

Seara minorităților din Timișoara va fi încheiată de ,,Mahala Rai Banda”, o trupă în plină ascensiune, ce îmbină muzică țigănească învățată în cadrul comunităților tradiționale din Clejani și Zece Prăjini cu stiluri moderne, impunând un stil muzical propriu, ce le-a adus ascensiunea pe piață muzicală internațională.  Stau mărturie în acest sens cele peste 600 de concerte susținute în 26 de țări și momentele artistice prezentate în deschiderea unor concerte susținute de artiști internaționali: Mariah Carey, Scorpions, Lenny Kravitz.


Comentarii

comentarii