Acasă Administraţie Festivalurile Flight și Timorgelfest rămân fără finanțare din partea Primăriei Timișoara în...

Festivalurile Flight și Timorgelfest rămân fără finanțare din partea Primăriei Timișoara în 2021. Centrul de proiecte a anunțat proiectele care iau bani prin apelul pentru cultură

DISTRIBUIȚI

În seara zilei de luni, 12 iulie, Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara a anunțat rezultatele apelului 2 de finanțare, cel dedicat exclusiv culturii. Zece programe, acțiuni și evenimente culturale își vor împărți cele două milioane de lei scoase la bătaie. Printre acestea, însă, nu se regăsesc festivalurile Timorgelfest și Flight.

În urma evaluării făcute, ultimul proiect care beneficiază de suport financiar din partea municipalității a strâns 90,55 de puncte. Festivalul Flight a fost primul sub linie, cu 87,90. Timorgelfest a luat numai 86,90. Teoretic, până pe 15 iulie, ora 20.30, încă mai pot fi depuse contestații. Mai multe detalii, privitoare inclusiv la evaluare, sunt disponibile pe site-ul primăriei: https://beta.primariatm.ro/centrul-de-proiecte/apel-2-2021-cultura/.

Totuși, ierarhizarea inițială a creat deja indignări. „Vă rog sa ne scrieți un mesaj de susținere a festivalului Timorgelfest. Am avut XX de ediții, cel mai mare festival de muzica de orgă din România, cu vizibilitate în toată lumea. Acuma nu mai suntem buni. De ce? Nici noi nu înțelegem”, este doar unul dintre acestea.

„Evaluarea proiectelor a fost făcută de o comisie formată din experți independenți, fiecare având o experiență considerabilă și toți fiind recunoscuți în domeniile lor de activitate. Componenta comisiei va fi făcută publică în perioada următoare. Rezultatele acestor evaluări pot fi contestate, așa cum Centrul de proiecte a și comunicat”, este răspunsul lui Bogdan Marta, consilierul personal al primarului Dominic Fritz.

Iată care ar fi ofertele culturale care vor primi, conform rezultatelor inițiale, finanțare:

Iată care sunt și cele care nu au trecut sau au primit o notă prea mică la evaluare:

Comentarii

comentarii