Acasă Cultura Festivitatea de decernare a Premiului pentru Literatură ”Petre Stoica” Jimbolia 2022

Festivitatea de decernare a Premiului pentru Literatură ”Petre Stoica” Jimbolia 2022

DISTRIBUIȚI

Asociația Pax 21, președinte prof. univ. dr. Ioan Petroman, Uniunea Scriitorilor din Timișoara și Primăria Jimbolia organizează festivitatea de decernare a Premiului pentru Literatură ”Petre Stoica” 2022.

Manifestarea a ajuns la ediția a noua și va avea loc, în data de 1 aprilie, de la ora 13.00, la Muzeul Presei din Jimbolia.

”După doi ani de pandemie, Premiul Petre Stoica își reia cadența”, subliniază prof. univ. dr. Marcel Tolcea, un prieten bun al regretatului Petre Stoica.

Muzeul Presei „Sever Bocu” din Jimbolia este o instituţie unicat în ţara noastră, deschisă în 2007 din iniţiativa şi cu eforturile poetului Petre Stoica (1931-2009), cu sprijinul Consiliului Local şi al Primăriei Jimbolia.

Muzeul, cu o suprafaţă de cca 600 mp, poartă numele lui Sever Bocu (1874-1951), deoarece, în opinia iniţiatorului acestuia, „fruntaşul bănăţean a sintetizat la modul superlativ calităţile gazetarului (Tribuna – Arad, România Mare – Kiev, Vestul şi Voinţa Banatului – Timişoara), ale întregitorului de ţară, ale militantului politic”.

Comentarii

comentarii