Acasă Actualitate Ficatul, rinichii şi corneea unui bărbat aflat în moarte cerebrală vor salva...

Ficatul, rinichii şi corneea unui bărbat aflat în moarte cerebrală vor salva alte vieţi

DISTRIBUIȚI

Prima prelevare de organe din acest an la Spitalul Judeţean Arad a avut loc joi. Donatorul a fost un bărbat de 54 de ani, aflat în moarte cerebrală, iar familia sa şi-a dat acordul pentru prelevarea organelor funcţionale, astfel că ficatul, rinichii şi corneea vor salva acum alte vieţi. 

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean Arad, prima prelevare de organe şi ţesuturi din acest an, de la Arad, a fost făcută de medici din Arad, Cluj-Napoca şi Bucureşti, scrie news.ro.

Donatorul a fost un bărbat în vârstă de 54 de ani, din Arad, aflat în moarte cerebrală, iar familia acestuia şi-a exprimat acordul pentru prelevare, din  dorinţa de a ajuta alţi oameni aflaţi în stare gravă şi a căror singură speranţă este un transplant.  

”Pacientul a ajuns în stare gravă la spital, unde i s-a pus diagnosticul de moarte cerebrală. Familia îndurerată a decis să doneze organele care corespund standardelor de prelevare, pentru a salva alţi oameni care depind de transplant. Intervenţia de prelevare a ficatului, rinichilor şi corneei a durat în jur de patru ore şi s-a desfăşurat în Blocul Operator I al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Mulţumim familiei pacientului care a luat o decizie dificilă însă plină de umanitate şi compasiune faţă de semeni. Decizia acestei familii va salva viaţa altor oameni aflaţi în aceste momente în stare gravă”, a precizat dr. Dana Moţ, medic coordonator transplant SCJU Arad.

Comentarii

comentarii