Acasă Eveniment Fiii primarului din Deta şi alţi trei tineri implicaţi în scandalul din...

Fiii primarului din Deta şi alţi trei tineri implicaţi în scandalul din oraş rămân în arest

DISTRIBUIȚI

Cei doi fii ai edilului din Deta, Călin şi Bogdan Roman, şi alţi trei tineri suspectaţi de implicare în scandalul de pe o terasă din oraş, în urma căruia trei persoane au fost înjunghiate, rămân în arest, după ce Tribunalul Timiş a repins, miercuri, recursurile lor împotriva arestării preventive. 

Magistraţii Tribunalului Timiş au judecat, miercuri, recursurile înaintate de fiii primarului din Deta, Călin şi Bogdan Roman, şi de alţi trei tineri împotriva măsurii arestării preventive, cei cinci fiind suspectaţi de implicare în conflictul de la o terasă din oraş, în urma căruia trei persoane au fost înjunghiate, transmite corespondentul MEDIAFAX. Magistraţii au respins recursurile celor cinci persoane, astfel că acestea rămân în arest. Decizia Tribunalului Timiş poate fi atacată la Curtea de Apel Timişoara.

Miercuri, Bogdan Roman a susţinut în faţa magistraţilor că el nu s-a sustras urmăririi şi că nu ştia că este căutat de poliţişti, deoarece în cele şase zile care s-au scurs între momentul scandalului şi momentul în care s-a predat nu s-a uitat la televizor. Totodată, el a spus că în momentul în care a aflat că este urmărit s-a predat. Cei doi fii ai primarului din Deta au afirmat că nu ei au provocat scandalul, ci părţile vătămate, care au scos pistolul în discotecă şi au creat o busculadă. Bogdan Roman a spus că în timpul scandalului fratele său mai mic a fost lovit şi el a intervenit. 
În noaptea de 23 spre 24 iulie, pe o terasă din centrul localităţii Deta a izbucnit un conflict între mai multe persoane, în urma căruia trei tineri au fost înjunghiaţi. Agresorul a fost identificat ca fiind Bogdan Daniel Roman (31 de ani), fiul primarului din oraşul Deta, Petru Roman (PDL). Potrivit poliţiştilor, şi fratele acestuia, Călin Roman (27 de ani), a fost implicat în scandalul de la terasa din centrul oraşului Deta. În această cauză au fost reţinuţi fiul cel mic al primarului din Deta, Călin Roman, şi alţi trei tineri, în timp ce fiul cel mare al edilului, Bogdan Roman, a fost căutat de poliţişti, el fiind dat în urmărire generală şi în consemn la frontieră în urma altercaţiei.
În 25 iulie, Judecătoria Deta a decis arestarea pentru 29 de zile a lui Călin Roman şi a lui Radu Gherghel, Daniel Vasile Bîrzan şi Valentin Pavel Strîmtu, în timp ce pe numele lui Bogdan Roman s-a emis mandat de arestare în lipsă pentru 30 de zile, el fiind suspectat că a tăiat cu sabia trei tineri în urma conflictului din Deta. Decizia Judecătoriei Deta a fost atacată cu recurs.
Fiul cel mare al primarului PDL din Deta, Bogdan Roman, a fost prins de anchetatori vineri seară, în zona Pieţei Unirii din centrul Timişoarei. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Mădălina Mezdrea, declara că Bogdan Roman a fost capturat în urma unei operaţiuni la care au participat lucrători SRI şi ofiţeri din cadrul DGIPI, sub coordonarea şefului IGPR, Liviu Popa. După ce a fost ridicat din Piaţa Unirii, Bogdan Roman a fost audiat de către procurorul de caz, la sediul Poliţiei Judeţene Timiş, după care a fost dus la Judecătoria Deta, care a confirmat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile emis pe numele său în lipsă. După confirmarea mandatului, Bogdan Roman a fost dus în arestul Poliţiei Judeţene Timiş. El este acuzat acuzat de ultraj contra bunelor moravuri, vătămare corporală şi port fără drept în locuri publice a unei arme albe. Iniţial, Camelia Ţăranu, avocata lui Bogdan Roman, afirma că tânărul s-a predat poliţiştilor, înainte de a face acest lucru el sunându-şi apărătorul şi spunându-i să se prezinte la sediul Poliţiei. "Bogdan Roman s-a predat. Există şi un proces-verbal în acest sens. Am fost contactată telefonic de el înainte de a se preda. Ca urmare a acestui telefon, m-am prezentat la Poliţie", spunea Camelia Ţăranu. Sâmbătă, însă, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Mădălina Mezdrea, afirma că procesul-verbal de depistare a lui Bogdan Roman a fost întocmit după ce acesta se afla în custodia poliţiştilor. "O copie a procesului-verbal a fost înmânată lui Bogdan Roman, celelalte două au rămas la dosar", spunea Mezdrea. Mezdrea preciza că, din punct de vedere juridic, dacă Bogdan Roman s-ar fi predat poliţiştilor acesta ar fi trebuit să se prezinte la sediul Poliţiei Timiş sau la orice altă secţie de Poliţie însoţit de avocat.
Maşina lui Bogdan Roman a fost descoperită, în urmă cu o săptămână, în spatele blocului din Timişoara unde locuieşte prietena acestuia, fiind ridicată şi supusă unei expertize criminalistice. În maşina lui Bogdan Roman au fost găsite o bară metalică, o jachetă şi mai multe pete de sânge, pe scaunul din dreapta şoferului. Maşina, cu numere de Bucureşti, avea parbrizul spart, ceea ce ar confirma declaraţiile lui Călin Roman date în faţa magistraţilor din Deta, potrivit cărora la plecarea spre Timişoara maşina în care se afla împreună cu fratele său a fost atacată de prietenii şi rudele părţilor vătămate. În urma acestui scandal, ministrul de Interne, Traian Igaş, a dispus o anchetă la Deta, şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, mergând în Timiş. Acolo, Liviu Popa anunţa că şeful Poliţiei Deta, şeful Compartimentului de Ordine Publică şi trei lucrători de Poliţie din Deta sunt cercetaţi prealabil în urma scandalului în care au fost implicaţi fiii primarului democrat-liberal din localitate. Ulterior, ministrul Traian Igaş anunţa că şeful Poliţiei Deta, Viorel Goloşie, a demisionat din funcţie, în timp ce Liviu Popa preciza că va continua totuşi cercetarea prealabilă a acestuia. Pe de altă parte, în urmă cu o spătămână, Viorel Goloşie a ajuns la spitalul din Deta după ce i s-a făcut rău, el fiind cunoscut cu afecţiuni, între care hipertensiune arterială şi boală coronariană. În aceeaşi zi,, şeful Poliţiei Române a anunţat că Goloşie şi-a depus raportul de pensionare.
Şeful IGRP, Liviu Popa, a declarat, luni, că poliţiştii care au intervenit în timpul incidentului de la Deta au acţionat conform procedurilor, dar verificarea privind activitatea Poliţiei de la Deta a constatat neajunsuri care vor face obiectul unor cercetări prealabile extinse în cazul a zece agenţi şi ofiţeri.
 

Comentarii

comentarii