Acasă Actualitate Filarmonica Banatul, în stagiune deschisă, între “tromboanele” directorului Gârboni şi protestele pentru...

Filarmonica Banatul, în stagiune deschisă, între “tromboanele” directorului Gârboni şi protestele pentru demiterea sa

951
DISTRIBUIȚI

Filarmonica Banatul a ajuns să stea în “tromboane”. În ”tromboanele” directorului Ion Gârboni, care se aud în cabinetele viceprimarului Dan Diaconu şi edilului Nicolae Robu, principali ordonatori de credite.

Stagiunea s-a deschis, melomanii nu mai ştiu dacă să vină la un ipotetic concert de vineri seara sau să stea acasă.

“Sindicatul Filarmonicii Banatul anunță că artiști Filarmonicii vor ieși în stradă zilnic între orele 10 -14 începând de joi 11 octombrie”, acesta este anunţul care ar trebui, totuşi, să tulbure chiar şi urechile “afoane” din filarmonică şi primărie.

Primarul Nicolae Robu anunţa săptămâna trecută, pe un ton mai mult ameninţător decât autoritar, că niciun director/nicio conducere nu se schimbă de către sindicalişti, asta fiind o modă a anilor ’90. Este surprinzător că domnul primar, un adept al MERITOCRAŢIEI, nu poate trece dincolo de tromboanele directorului Gârboni, cel care nu i-a făcut urări de sănătate în campania localelor din 2012, ci a avut chiar vorbe mizere la adresa candidatului Nicolae Robu.

Ce portative îi pot lega atât de strâns pe cei doi foşti contracandidaţi, nu ştim. Poate directorul Gârboni îl mai lasă pe edilu-şef să marcheze câte un gol? Dar aceste “goluri” nu sunt în poarta lui Gârboni, ci în poarta Capitalei Culturale Europene.

În ziua începutului de stagiune, când trebuia să fie şi o seară dedicată activităţii maestrului Remus Georgescu, acesta s-a retras alături de instrumentiştii pe care i-a iubit sincer întotdeauna, iar nu de partea celui care privea de sus, întru sfidare, norodul pe care-l conduce. E trist când numele unui director al unei instituţii de cultură se poate transforma în substantiv comun.

Domnul Gârboni a reuşit să facă cunoscută Filarmonica Banatul la Comisia Europeană. Nu prin activitatea culturală, ci în cadrul Plenarei Comitetului de Dialog Social Artele Spectacolului, unde sindicaliştii Filarmonicii Banatul sunt susţinuţi de FAIT-MediaSind, cea mai puternică organizaţie sindicală de artă cultură şi mass-media de la noi şi din Europa. Nu-i de şagă, pentru că dincolo de hotarele Timişoarei, spre Vest, orice “trombon” poate fi înfundat de lege.

Protestul artiștilor din Sindicatul reprezentativ al Filarmonicii “Banatul”, continuă vineri, 12 octombrie 2018, între orele 10.00-12.00, în fața sediului se pe str. C.D. Loga nr.2. ”Invităm publicul și cetățenii Timișoarei, pe toți cei  care simt vibrația și dorința tuturor colegilor aflați în grevă generală,  precum și onorata presă locală și națională, să ne fie alături în zbaterea noastră disperată pentru Artă, Cultură și NORMALITATE! Prezența dvs.ne onorează!” transmit membri sindicaliștii.

Comentarii

comentarii