Acasă Economic Filiala CECCAR Timiș – Jurământul profesiei contabile

Filiala CECCAR Timiș – Jurământul profesiei contabile

DISTRIBUIȚI

juramant contabiliÎn data de 12 ianuarie, la sediul Filialei Timiș a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România – CECCAR, o nouă generație de experți în contabilitate a depus jurământul prin care au devenit, de drept, profesioniști contabili certificați, făgăduind să aplice în mod corect și fără părtinire legile țării, să respecte prevederile regulamentului CECCAR și ale Codului privind conduita etică și profesională, sa păstreze secretul profesional și să ducă la îndeplinire îndatoririle ce le revin. Depunerea jurământului de către noii membri intervine după ce, în urmă cu trei ani, aceștia au promovat un examen de selecție, dobândind calitatea de stagiar urmând, pe parcursul a trei ani, un complex program de pregătire care s-a finalizat în luna noiembrie 2015 cu un alt examen de verificare a aptitudinilor profesionale. Absolvenţii declaraţi admişi în urma examinării sunt, practic, admişi în breasla profesioniștilor contabili. Conform art. 2, OG nr. 65/1994, privind organizarea activităţii de expertiză contabilă şi a contabililor autorizaţi republicată, şi pct. 95 din Regulamentul de organizare şi funcţionare al CECCAR, experţii contabili şi contabilii autorizaţi depun jurământ scris. Indiferent de cetăţenie, acest ceremonial este respectat de toţi cei care doresc să exercite profesia în România.
Ceremonie de depunere a jurământului profesional a fost una deosebită, reprezentând un eveniment cu o încărcătură emoţională şi satisfacţie, dificile de ascuns. Pentru toți experții în contabilitate, depunerea jurământului este un moment de plăcute rememorări, dar și de reafirmare a valorilor profesiei contabile: știință, independență, moralitate.
Președintele Filialei CECCAR Timiș, profesorul universitar dr. Bunget Ovidiu Constantin i-a felicitat pe viitorii membri pentru rezultatele deosebite obţinute, le-a urat bun venit în breasla elitelor profesiei contabile şi mult succes în activitatea viitoare. „Este o generație nouă, bine pregătită, cu mult dinamism în ceea ce privește valorificarea competențelor personale. Cu toate acestea, constatarea că sunt la început de drum îi va face să fie atenți în tot ceea ce vor face deoarece pe umerii lor va apăsa multă responsabilitate.”, a menționat dl. Bunget Ovidiu Consta.ntin

Comentarii

comentarii