Acasă Politica Filiala Timiş a Partidului Liberal Reformator prinde contur. Întăriri de la PC

Filiala Timiş a Partidului Liberal Reformator prinde contur. Întăriri de la PC

634
DISTRIBUIȚI

plr timis

Partidul Liberal Reformator, încropit în jurul fostului premier Călin Popescu Tăriceanu, a avut primul congres la finalul săptămânii trecute. Cu această ocazie, senatorul timişorean Petru Ehegartner, plecat de la PNL, a fost ales vicepreşedinte al PLR. Între timp, în Timiş, apropiaţii lui Ehegartner muncesc de zor pentru formarea unei filiale judeţene.

PLR Timiş nu duce lipsă de adeziuni, printre cei care şi-au manifestat interesul numărându-se şi câteva persoane care s-au remarcat deja pe scena politică locală.

Citește și: Senatorul timişorean Petru Ehegartner, ales vicepreşedinte al Partidului Liberal Reformator

preuncaTrei foşti membri ai Partidului Conservator vor deveni membri ai PLR Timiş. Primii doi sunt Mircea Preunca, fost vicepreşedinte PC Timiş, fratele democrat-liberalului Daniel Preunca, şi Marian Cucşa, fost preşedinte al organizaţiei de tineret a PC Timiş. Aceştia şi-au dat recent demisia din PC, după cum susţine Maria Grapini, preşedintele conservatorilor timişeni.

Domnul Preunca şi Marian Cucşa şi-au dat demisia încă din campanie. Domnul Preunca a fost în campanie, a considerat că este foarte greu. În data de 5 mai şi-a dat demisia. Eu sunt şi colegă de Rotary cu el, ne înţelegem, nu avem niciun fel de problemă. Cred că vom colabora cu partidul domnului Tăriceanu, ca partid liberal, aşa că nu este nicio supărare”, a declarat Maria Grapini, pentru ZIUA de Vest.

Cel de-a treia persoană care va ajunge de la PC la PLR este Traian (Titi) Stancu. Acesta a fost exclus din PC, dar ocupă în continuare un loc de consilier în Consiliul Judeţean Timiş. Astfel, poate deveni primul ales local din PLR Timiş. „Titi Stancu este exclus demult de la noi. După ce s-a terminat şi cu contestaţia şi cu aprobarea comisiei de etică de la Bucureşti, după toate demersurile conform statutului, am înştiinţat consiliul judeţean”, a declarat Grapini.

titi stancuFost membru PDL, PNL şi UFD, Traian Stancu este în un mare fan al USL. Deşi exclus din PC, Stancu susţine că reprezintă în continuare defuncta uniune şi alegătorii care şi-au pus încrederea în ea. „Situaţia mea în Consiliul Judeţean este următoarea: eu am candidat pe lista USL. Partidul Conservator, filiala doamnei Grapini, nu a depus listă separat. Conform legii, eu sunt consilier judeţean. USL nu mai există. Eu, când am candidat, am şi spus că eu mă înscriu în USL şi voi candida pentru USL. Totodată, şi PC va avea un reprezentant. Dar eu am spus că voi candida pentru USL”, explică Traian Stancu.

Cât despre trecerea la PLR, consilierul judeţean recunoaşte cu jumătate de gură că se va întâmpla cât de curând. „Partidul Liberal Reformator e o variantă clară de a se reface USL, în sensul de a reprezenta cetăţenii care te-au votat pe USL. E limpede şi cred că cei care sunt în zona asta sunt cei care continuă USL. Încă nu m-am hotărât definitiv, să zicem. În principiu, mă îndrept către chestiunea asta”, a mai declarat Stancu, pentru ZIUA de Vest.

O altă “achiziţie” împortantă a PLR Timiş este Camelia Gurban, preşedintele Organizaţiei Femeilor Liberale Timişoara. Aceasta se alături altor foşti liberali din Timiş care au plecat împreună cu senatorul Ehegartner, după cum anunţa în premieră ZIUA de Vest: Ionel Patrichi, vicepreşedintre PNL Timiş, şi Dan Bara, membru al Biroului Permanent Teritorial al PNL Timiş.

Citeşte şi: Doi lideri ai PNL Timiş, alături de senatorul Petru Ehegartner în partidul lui Tăriceanu

Comentarii

comentarii