Acasă Cultura Filip Florian, unul dintre puţinii scriitori români care trăiesc din scris, îşi...

Filip Florian, unul dintre puţinii scriitori români care trăiesc din scris, îşi lansează un volum la Timişoara

DISTRIBUIȚI

Filip Florian, unul dintre cei mai apreciaţi scriitori români contemporani, se va reîntâlni cu publicul timişorean, cu ocazia lansării celui mai recent roman al său, „Toate bufniţele”.

Marţi, 11 decembrie, la ora 16.20, în Amfiteatrul A11 al Universităţii de Vest din Timişoara, Filip Florian va avea o întâlnire cu studenţii Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie, în cadrul căreia va citi fragmente din noul său roman. Lectura va fi urmată de un dialog cu studenţii, moderat de scriitorul Daniel Vighi.

De la ora 18.30, Filip Florian va susţine o lectură publică la Librăria Cartea de nisip (Str. Victor Vlad Delamarina, nr. 1). Cei prezenţi îi vor putea adresa întrebări scriitorului, lectura fiind urmată de un dialog cu publicul, moderat de Robert Şerban.

„Toate bufniţele” este cel mai bine vândut titlu al Editurii Polirom la târgul de carte Gaudeamus 2012, depăşind vânzările unor cărţi scrise de Tudor Chirilă sau Cătălin Dorian Florescu. Romanul a fost lansat şi în ediţie digitală.

Filip Florian s-a născut pe 16 mai 1968, în Bucureşti. Filip Florian a studiat geologie şi geofizică. Între 1990 şi 1992 a fost redactor la „Cuvîntul”, apoi, până în 1999, când a renunat la presă, a fost corespondent al posturilor de radio Europa Liberă şi Deutsche Welle. Primul său roman, „Degete mici” (2005), a fost recompensat cu Premiul pentru debut al României literare, Premiul de excelenţă pentru debut în literatură al Uniunii Naţionale a Patronatului Român şi Premiul Uniunii Scriitorilor pentru cel mai bun debut în proză. În 2006, împreună cu fratele său, Matei Florian, a publicat romanul „Băiuţeii”. Ambele titluri au ajuns astăzi la a patra ediţie. În România, cărţile lui Filip Florian au apărut la Editura Polirom, iar în străinătate au fost traduse în zece limbi. „Zilele regelui” (2008), al treilea roman al lui Filip Florian, a fost distins cu Premiul „Manuscriptum”, acordat de Muzeul Naţional al Literaturii Române, şi a fost desemnat Cartea anului 2008 la Colocviul romanului românesc contemporan.

Comentarii

comentarii