Acasă Cultura Filmul care doare prezină “Un vinovat ideal”

Filmul care doare prezină “Un vinovat ideal”

DISTRIBUIȚI

În această săptămână, joi, 21 mai, la sediul Societăţii “Timişoara“, de pe str. Goethe, nr. 2, (lângă bustul Regelui Ferdinand din Piaţa Victoriei) va rula “Un coupable idéal“ (Un vinovat ideal), Franţa, 2001, de Jean-Xavier de Lestrade. Născut în 1963, Lestrade a studiat jurnalistica şi dreptul la Paris. În 1987, îşi înfiinţează propria agenţie de ştiri. Realizator independent din 1992, se specializează în documentare pe teme sociale, apoi se focalizează pe justiţie şi tabuurile acesteia.
Documentarul din această săptămână prezintă un caz petrecut în Florida, S.U.A., pe 7 mai 2000. “În Jacksonville, un turist alb e ucis cu un glonţ în cap.
Două ore mai târziu, Brenton Butter, un adolescent negru în vârstă de 15 ani, e arestat. Identificat în mod formal de către soţia victimei, tânărul semnează o declaraţie în care îşi recunoaşte crima.
Analizând din nou probele din cursul anchetei, avocaţii lui descoperă elemente foarte complexe, care aruncă multe semne de întrebare asupra concluziilor Poliţiei.”
Proiecţia se desfăşoară ca în fiecare joi, cu începere de la ora 18.
La finalul fiecărui documentar pot avea loc dezbateri. Pelicula este subtitrată în limba engleză. Intrarea este liberă.

Comentarii

comentarii