Acasă Cultura Final TESZT! În 2018 a strâns 2.500 de spectatori

Final TESZT! În 2018 a strâns 2.500 de spectatori

777
DISTRIBUIȚI

Peste 2.500 de bilete au fost vândute la spectacolele ediției a unsprezecea a Festivalului Euroregional de Teatru Timișoara TESZT, desfășurat înperioada 20-27 mai 2018, care a prezentat publicului cele mai bune spectacole produse recent în Euroregiunea DKMT, dar și producții din Bulgaria, Germania, Italia, Franța, Marea Britanie, Olanda și Spania. TESZT și-a păstratat atmosfera degajată în care publicul este partener de discuție, spectatorii posibilitatea de a împărtăși artiștilor impresii după spectacole.

Festivalul s-a încheiat odată cu spectacolul lui I-vo Dimchev din Bulgaria, unul dintre cei mai importanți performer ai dansului și muzicii contemporane din Europa, care a participat la altedouăediții de TESZT. Discuțiile de dupăspectacole s-au prelungit mult după miezul nopții și au dat publicului prilejul de a pune întrebări artiștilor și de a reduce distanța formal dintre performer și spectator. Dintre artiștii care au revenit pentru a doua sau a treia oară la TESZT îi amintim pe Marco Chenevier și Teatrul Koreja din Italia, Trupa Secretă și Teatrul Szkéné din Ungaria, Teatrul Clasic „IoanSlavici” din Arad, Teatrul Bitef și Teatrul „Kosztolanyi Dezso” din Serbia. Faptul că majoritatea spectacolelor erau sold out înainte de începerea festivalului repune in discuție necesitatea unor săli de teatru mai încăpătoare înTimișoara.

În afara programului principal în care au fost selectate 25 de spectacole, cele opt reprezentații în aer liber, prilejuite de colaborarea cu Asociația Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2021 în cadrul programului „Fo(u)r Public Spaces”, au dat „externalizat” arta teatrală în afara sălilor de spectacole, oferind tipuri diferite de teatru adaptat la preferințele publicului contemporan. Două trupe timișorene independente au avut spectacole în premieră în cadrul programului „Fo(u)r Public Spaces” din TESZT – „Altă zi cu soare” (Asociația Solidart) și „Omnia Opera Mortalium” (Teatrul Auăleu). Festivalul TESZT a fost finanțat și în acest an de Consiliul Local Timișoara, beneficiind de sprijinul Fundației Bethlen Gabor din Ungaria și sponsorului Bosch România.

 

Comentarii

comentarii