Acasă Actualitate Finalele UEFA Champions League şi Noră pentru Mama – “sabotate” de Enel

Finalele UEFA Champions League şi Noră pentru Mama – “sabotate” de Enel

338
DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, 28 mai, comuna Becicherecu Mic a rămas în beznă după ce o scurtă ploaie a paralizat liniile de înaltă tensiune. Energia electrică s-a întreurupt în jurul orei 20:00 şi a revenit abia la ora 01:00, atunci când meciul de fotbal al anului era deja terminat. De suferit au avut şi femeile din comuna Becicherecu Mic, care nu au putut urmări ultima finală de la emisiunea Noră pentru Mama. Primarul din Becicherecu Mic a văzut meciul de fotbal la Timişoara

Constantin Buzatu, edilul local din comuna Becicherecu Mic, a fost mai norocos. În momentul în care a văzut că s-a întrerupt curentul a plecat la Timişoara pentru a putea urmări finala UEFA Champions League la fotbal. “Eu am văzut meciul, dar a trebuit să dau o fugă la Timişoara pentru a urmări acest meci de fotbal. La noi în comună apar probleme pentru că noi suntem legaţi de Biled, iar Biledul de Cărpiniş. Eu i- am întrebat pe cei de la Enel cum este posibil ca la prima adiere de vânt să rămânem fără curent. În secolul acesta nu ar trebui să ne mai punem problema că nu avem curent la prima ploaie. La noi în comună avem brutărie, avem incubatoare de pui şi aceşti investitori au de suferit şi implicit noi, dacă aceştia renunţă la afacerea pe care o au în Becicherecu Mic”, spune Constantin Buzatu.

Investiţii de sute de milioane de lei în Timiş

Alin Crăciunescu, unul dintre reprezentanţii Enel care se ocupă de mediul rural, spune că întreruperile de curent au loc din cauza fenomenelor naturale neprevăzute.” A fost o situaţie neplăcută datorată descărcărilor electrice, au fost nişte convertoare rupte pe linia de 20.000 de volţi ce alimentează localitatea respectivă. Tensiunea electrică în mediul rural este alimentată prin linii electrice aeriene şi de aceea mai apar probleme. Acestea sunt probleme mici, aţi văzut ce s-a întâmplat în Japonia, sunt fenomene naturale care au loc din când în când. Noi avem foarte multe investiţii în judeţul Timiş tocmai pentru a nu mai avea probleme. Avem investiţii începute şi altele în derulare, care sunt de ordinul sutelor de milioane. Chiar la Becicherecu Mic va începe o investiţie peste câteva zile, de modernizare”, spune Alin Crăciunescu. În judeţul Timiş aproape la fiecare ploaie sau furtună se întrerupe curentul pe raza mai multor localităţi. De cele mai multe ori, reprezentanţii Enel repară liniile de înaltă tensiune după câteva ore. Cei care au de suferit din cauza întreruperii curentului sunt, în principal, firmele mari, care nu pot funcţiona fără curent electric. Şi consumatorii casnici sunt afectaţi de desele întreruperi de energie electrică pentru că, de multe ori, li se strică aparaturile electrocasnice din cauza reluării bruşte a alimentării cu energie electrică. De cele mai multe ori păgubiţii nu au reuşit să îşi recupereze banii pentru că reprezentanţii Enel nu au vrut să plătească aceste pagube.
 

Comentarii

comentarii