Acasă Actualitate Finalizarea deponeului de la Ghizela se amână

Finalizarea deponeului de la Ghizela se amână

384
DISTRIBUIȚI

“Sunt probleme care vor duce la întârzieri”, spune consilierul judeţean Viorel Sasca

Deponeul ecologic de la Ghizela are o poveste lungă ce se întinde pe parcursul a câţiva ani. Concret e faptul că lucrările trebuie să înceapă anul ăsta şi dacă se poate să fie şi terminate. Dar mai e până departe… Consilierul judeţean Viorel Sasca a spus că zona respectivă este inundată şi prima dată trebuie scoasă apa de acolo pemtru a începe construcţia. Deşi se vechiculează toamna acestui an pentru terminarea construcţiei deponeului, Sasca crede că şansele ca acest termen să se respecte sunt destul de reduse.

“Deja au apărut amenzi”

“Înţeleg că sunt probleme acolo cu începerea construcţiei. Sunt probleme care vor duce la întârzieri”, a spus consilierul judeţean Viorel Sasca în plenul Consiliului Judeţean Timiş. Viorel Sasca a spus şi de unele amenzi care au început deja să fie date pentru că nu sunt respectate condiţiile de mediu. “Deponeul ecologic nu este în funcţiune şi din această cauză nu pot fi respectate condiţiile de mediu. Deja au apărut amenzi. Pot să apară şi alte amenzi pentru primării”, a mai spus Sasca.

“Mai mult de a grăbi finalizarea deponeului de la Ghizela nu văd ce am putea face”

“Se declanşează organizarea de şantier, se cunosc absolut toate elementele chiar neeligibile din proiect care le vom supune votului nostru în februarie. Trebuie făcut un pod peste un pârâu, un drum. Mai mult de a grăbi finalizarea deponeului de la Ghizela nu văd ce am putea face. Exact aici suntem. Au existat de fapt şi propuneri din partea consultantului de modificare a staţiilor de transfer, să nu mai fie cinci, să fie două, urmează discuţii. Sper să finalizăm cât mai repede în acest an”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Timiş Constantin Ostaficiuc. Şi aşa ppovestea deponeului merge mai departe deşi timişenii ar vrea să se termine cât mai repede şi Timişul să nu mai fie nevoit să “exporte” gunoi în alte judeţe. De ani de zile s-a căutat un loc pentru deponeu. S-au schimbat locuri de construcţie a deponeului, s-au schimbat replici, s-au schimbat multe, în afară de singurul lucru care trebuia schimbat – locul unde timişorenii şi timişenii îşi depozitează gunoiul – nu s-a schimbat aşa cum trebuie. S-a schimbat în sensul că gunoiul e depozitat pe te miri unde din moment ce şi groapa de la Parţa e cu lacătul pe ea. Dar nu e depozitat acolo unde trebuie…

Comentarii

comentarii