Acasă Economic Finanțări pentru susținerea meșteșugurilor și artizanatului

Finanțări pentru susținerea meșteșugurilor și artizanatului

DISTRIBUIȚI

mestesugari

Conform Oficiului Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Timişoara, începând cu data de 23 septembrie 2013, ora 10.00, este activă pe site-ul www.aippimm.ro aplicația de înscriere în cadrul Programului național multianual pentru susținerea meșteșugurilor și artizanatului.

Înscrierea se poate face atât de pe site-ul Ministerului Economiei, www.minind.ro, la secțiunea „Accesați Programele pentru IMM-uri finanţate de la bugetul de sta” cât şi prin intermediul link-ului direct: http://programenationale2013.aippimm.ro.
Programul urmăreşte stimularea dezvoltării meşteşugurilor şi a micii industrii din România, a întăririi clasei de mici meşteşugari şi artizani, care îşi desfăşoară activitatea individual sau organizat prin intermediul asociaţiilor ori al altor organizaţii, în special în localităţile rurale, dar şi în cele urbane, protejarea meseriilor care presupun un număr mare de operaţii executate manual în practicarea lor şi relansarea serviciilor şi a produselor realizate de aceştia, în special a celor cu specific tradiţional, inclusiv obiecte de artă populară şi artizanat, promovarea acestor produse şi servicii pe pieţele naţionale şi internaţionale. Programul constă în organizarea Târgului Naţional pentru Artizanat şi Meşteşuguri 2013, timp de 5 zile, în Bucureşti. Se asigură participarea gratuită la târg pentru beneficiarii selectaţi în urma înscrierii online în program. Vor fi suportate cheltuielile de transport pentru beneficiari şi pentru produsele acestora (dacă este cazul) şi cheltuielile de cazare a beneficiarilor pe perioada desfăşurării evenimentului, doar pentru participarea la Târg. Se acordă finanţare pentru transportul produselor, în cazul în care acestea necesită un transport separat şi nu pot fi transportate în acelaşi mijloc de transport cu beneficiarul. Suma maximă acordată unui beneficiar pentru cazare şi transport, cumulat, nu va depaşi 1250 lei. În limita sumei de 1250 lei beneficiarul îşi poate deconta transportul, cazarea sau ambele cheltuieli. În cazul în care suma totală cheltuită depăşeşte 1250 lei, diferenţa va fi suportată de către beneficiar. În cazul în care beneficiarul se deplasează cu autoturismul personal va primi contravaloarea a 7,5 litri carburant la 100 km parcurşi. Cheltuielile privind transportul şi cazarea vor fi decontate în baza documentelor justificative pe care beneficiarul trebuie să le depună personal sau prin curier la OTIMMC de care aparţine, în maxim 10 zile lucrătoare de la închiderea târgului. Pentru anul 2013, prin organizarea TNAM, se estimează participarea a minimum 200 operatori economici cu obiect de activitate în domeniul meşteşugurilor şi artizanatului.

Comentarii

comentarii