Acasă Administraţie Finanțare asigurată, acord de colaborare semnat după doi ani de zile. Timișoara,...

Finanțare asigurată, acord de colaborare semnat după doi ani de zile. Timișoara, Becicherecu Mic și Dudeștii Noi cumpără un autobuz electric

DISTRIBUIȚI

Primăriile din Timișoara, Becicherecu Mic și Dudeștii Noi reușesc ”performanța” de a semna protocolul de colaborare în vederea achiziției unui autobuz electric și a două stații de încărcare, la aproape doi ani după ce au primit finanțarea necesară achiziției. Un autobuz de 18 metri și două stații de încărcare, ar urma să coste 3,6 milioane de lei.

În următoarea ședință de plen a Consiliului Local Timișoara, pe masa aleșilor va apărea un proiect de protocol de colaborare între cele trei UAT, prin care se va putea derula investiția în vederea cumpărării autobuzului amintit. Contractul de Finanțare a fost semnat pe PNRR, în 28.11.2022, lider fiind municipiul Timișoara, în asociere cu comuna Becicherecu Mic și cu comuna Dudeștii Noi, care vor beneficia de o finanțare de 3.631.968,06 lei TVA inclus.

Acest proiect este unul ”privind încheierea unui protocol de asociere între Municipiul Timișoara, Comuna Becicherecu Mic și Comuna Dudeștii Noi pentru derularea procedurilor de achiziție publică privind achiziția de vehicule nepoluante (autobuze electrice) necesare îmbunătățirii transportului public de călători în zona Timișoara și stații de reîncărcare pentru vehiculele electrice.

”Se aprobă încheierea unui protocol de asociere între Municipiul Timișoara, Comuna Becicherecu Mic și Comuna Dudeștii Noi pentru derularea procedurilor de achiziție publică privind achiziția de vehicule nepoluante (autobuze electrice) necesare îmbunătățirii transportului public de călători în zona Timișoara și stații de reîncărcare pentru vehiculele electrice – proiect aferent investițiilor I.1.1 – Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante), conform Anexei parte integrantă din prezenta hotărâre”, se spune în proiect.

Autobuzul electric va avea 18 metri, în plus vor fi cumpărate două stații de încărcare – 1 rapidă și 1 lentă, aferente proiectului finanțat menționat la alin (1).

 

 

Comentarii

comentarii