Acasă Economic Finanțări pentru cultură și conectare internațională, la Timișoara

Finanțări pentru cultură și conectare internațională, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Lucrezi în sectorul cultural și creativ? Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara și Biroul Europa Creativă România te invită, între 30-31 octombrie, la forumul „Finanțări pentru cultură și conectare internațională”.

Temele în dezbatere vor fi finanțările pentru cultură disponibile la nivel european; programele de creștere a capacităților profesioniștilor din domeniu; politicile publice care influențează finanțarea din bani publici a culturii; statutul lucrătorilor culturali; colaborări internaționale prilejuite de contextul de Capitală Europeană a Culturii; experiența organizațiilor culturale din România în proiecte europene de cooperare.

Evenimentul va avea loc în Timișoara, la FABER (spl. Peneș Curcanul, nr. 4-5) și la cinema Victoria (str. Ciprian Porumbescu, nr. 2). Înscrie-te până vineri, 27 octombrie 2023: https://tinyurl.com/3k4s6pvs

Evenimentul face parte din programul Power Station, componenta Programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” dedicată creșterii capacității sectorului cultural și implementată de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara.

Biroul Europa Creativă România promovează Programul Europa Creativă la nivel național, acordă asistență tehnică gratuită operatorilor care vor să acceseze această finanțare, contribuie la identificarea de parteneri europeni pentru cooperare și promovează proiectele finanțate. BEC România este găzduit de Unitatea de Management a Proiectului din Ministerul Culturii și face parte din rețeaua Birourilor Europa Creativă din țările participante la acest program.

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara este o instituție publică aflată în subordinea Consiliului Local Timișoara. Facilitează accesul comunității la resurse și finanțează, din bugetul local al orașului, proiecte în cultură, educație, tineret, implicare civică, sport și mediu care dau viață unui un oraș creativ, dinamic și incluziv. Centrul de Proiecte funcționează ca organism de implementare al Municipiului Timișoara pentru Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”.

 

Comentarii

comentarii