Acasă Actualitate Finanțele Publice Timișoara susțin că activitatea în instituție se desfășoară cu respectarea...

Finanțele Publice Timișoara susțin că activitatea în instituție se desfășoară cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2

691
DISTRIBUIȚI

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara răspunde acuzațiile unor angajați care susțin că în instituție există mult mai multe persoane infectate cu SARS-COV2 (COVID19), decât numărul prezentat de DSP Timiș, iar situația a produs teamă și nesiguranță în instituție.

”Ca urmare solicitării dumneavoastră transmisă prin e-mail şi înregistrată la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara, în Registrul solicitărilor de informații de interes public, sub nr. 544/13, prin prezenta vă informăm următoarele: 

În situaţia epidemiologică dată, dar şi pentru a evita propagarea de informații eronate cu privire la măsurile luate în scopul prevenirii şi limitării răspândirii infecției cu SARS-CoV-2, atât în rândul angajaţilor, cât şi a contribuabililor care se deplasează la sediul instituţiei, încă de la începutul pandemiei, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara a aplicat, cu celeritate, toate dispoziţiile referitoare la prevenirea şi limitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus. 

Modul de organizare şi realizare a activităţilor personalului la sediul instituţiei din Timişoara, str. Gheorghe Lazăr, nr. 9B, jud. Timiş, s-a realizat cu respectarea măsurilor de prevenire şi protecţie a angajaţilor precum şi a măsurilor care vizează interacţiunea cu contribuabilii, stipulate, atât în actele interne, cât şi în prevederile legale aplicate la nivel național, pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţii la locul de muncă în condiții de securitate şi sănătate în muncă, pe perioada stării de urgenţă şi, respectiv a stării de alertă. 

În prezent, la nivelul Administrației Judetene a Finanţelor Publice Timiş, la sediul din Timişoara, str. Gheorghe Lazăr, nr. 9B, sunt confirmati 3 angajați infectaţi cu noul coronavirus. Menţionăm că angajații la care facem referire sunt încadraţi în structuri diferite şi îşi defăşurau activitatea în încăperi situate la etaje diferite. 

Conform anchetelor Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Timiş, nu a existat legătură epidemiologică între cazuri, iar persoanele de contact au fost plasate în carantină, în baza Deciziilor de confirmare a carantinării emise de Direcţia de Sănătate Publică. 

Activitatea la sediul instituţiei se desfăşoară cu respectarea prevederilor Ordinului comun nr. 3577 din 15 mai 2020 a Ministerului Muncii şi Protecției Sociale şi a Ministerului Sănătății, privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV 2 şi pentru asigurarea desfăşurării activității la locul de muncă în condiții de securitate şi sănătate în muncă, pe perioada stării de alertă. Vă mulțumim pentru interesul manifestat”, se arată în răspunsul semnat de Cristian Mocan, director general.

Comentarii

comentarii