Acasă Actualitate Firma de avocatură aleasă de Fritz pentru Colterm se dezice de responsabilități...

Firma de avocatură aleasă de Fritz pentru Colterm se dezice de responsabilități în dosarul de insolvență al companiei

DISTRIBUIȚI

Dosarul de insolvență al Colterm avansează, iar surprizele continuă să apară. Joi, 22 septembrie, firma de avocatură Schoenherr și Asociații a anunțat judecătorii că și-a încheiat mandatul, relatează pressalert.ro. Acum, avocații ar considera că documentele din dosar trebuie trimise direct primăriei. Anterior, judecătorul sindic îi ceruse acesteia să dovedească faptul că are atribuții în dosar.

Reprezentații Colterm ar fi fost cei care au contestat rolul firmei de avocatură în această speță. „HCL-ul invocat nu se referă la contestația la tabelul preliminar. La vremea respectivă nici măcar nu era vorba de insolvență. Nici prin extrapolare nu se poate susține că firma de avocatură a avut un mandat pentru contestație. Este clară lipsa dovezii calității de reprezentant”, ar fi spus aceștia, potrivit sursei citate. În replică, reprezentanții primăriei ar fi spus că ei consideră totul legal, existând inclusiv un document prin care primarul Dominic Fritz își însușește acțiunile firmei de avocatură. Tot potrivit pressalert.ro, administratorul judiciar al Colterm ar fi indicat faptul că trebuia și acordul Consiliului Local, primarul neavând aceste atribuții. „Mai e puțin și e deja treaba DNA- ului”, ar fi concluzionat acesta.

Hotărârea de Consiliu Local despre care se vorbește este cea cu numărul 89 din 16.03.2021. La articolul 1, se arată care ar fi obiectul achiziției de servicii juridice: „Securizarea patrimoniului COLTERM SA și aducerea lui în patrimoniul Municipiului Timișoara acolo unde este cazul; continuarea serviciului public de furnizare a agentului termic pe raza Municipiului Timișoara; analizarea bugetului Municipiului Timișoara raportat la datoriile COLTERM SA”. La acel moment, nici măcar nu se punea problema insolvenței.

La finalul lunii ianuarie, administratorul judiciar respingea cererea firmei de avocatură de recunoaștere a creanței primăriei. Atunci, primarul Dominic Fritz vorbea de „prejudicii majore”, decizii „absurde” și conspirații – „mizele sunt altele”. Dacă primarul nu a criticat firma de avocatură pe care a ales-o, au făcut-o de-a lungul timpului consilierii locali de opoziție, printre care Radu Țoancă sau Roxana Iliescu. Aceștia din urmă spuneau că Schoenherr nu s-a ocupat la timp nici măcar de atribuțiile care i-au fost date în baza contractului de 1,2 milioane de lei.

Comentarii

comentarii