Acasă Actualitate Firma de deszăpezire care se ocupa de drumul județean de la Nădrag...

Firma de deszăpezire care se ocupa de drumul județean de la Nădrag a fost sancționată

DISTRIBUIȚI

Sancțiuni maxime pentru problemele apărute pe DJ681 – sectorul Nădrag – Hăuzești

Consiliul Județean Timiș a aplicat sancțiuni aspre pentru modul deficitar în care a acționat firma care a câștigat licitația pentru prevenirea și combaterea înzăpezirii pe drumul județean 681 – sectorul Nădrag-Hăuzești. În urma sesizărilor primite, responsabili din cadrul Direcției de drumuri și transport au efectuat o verificare pe teren în vederea evaluării situației.

„A fost o situație inacceptabilă și nu voi tolera așa ceva pe nici unul dintre drumurile județene din Timiș. De fiecare dată voi fi vigilent și voi cere ca responsabilii să fie trași la răspundere. Consiliul Județean Timiș aplică toate clauzele contractuale care apără interesele cetățenilor și nu ne abatem de la această regulă. În informările zilnice transmise către noi nu a fost semnalată zona Nădrag ca fiind periculoasă. Prestatorul nu a acționat conform obligațiilor contractuale, nu și-a coordonat activitatea și nu a intervenit corespunzător nici preventiv și nici pentru degajarea gheții de pe carosabil”, a spus Alexandru Proteasa, vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș.

În perioada 6 – 8 februarie 2023, prestatorul nu și-a îndeplinit corespunzător obligațiile prevăzute în caietul de sarcini, parte a contractului de servicii, respectiv:

– nu au fost prestate serviciile de intervenţie – prevenirea și combaterea poleiului și a formării unui strat de gheață pe toate pe tot traseul drumului DJ 681;

– nu au fost respectate intervalele de timp corespunzătoare fiecărui tip de intervenţie.

Comentarii

comentarii