Acasă Actualitate Firma fostului consilier al primarului Fritz primește a doua oară bani pentru...

Firma fostului consilier al primarului Fritz primește a doua oară bani pentru același proiect

DISTRIBUIȚI
Rudolf Graef, fost consilier personal al primarului Dominic Fritz

Consilierul local Pro România Roxana Iliescu acuză administrația USR a Timișoarei că a bătut palma pentru o nouă afacere în ”familie. Ea analizează proiectul parcării supraetajate din zona Dacia și constată că Rudolf Graf, fostul consilier personal al lui Dominic Fritz, mai precis firma sa, care a făcut și proiectul primei parcări supraetajate de acolo a făcut, de fapt, pentru bani în plus, o ”adăugire” la acesta, obținând o altă variantă a aceleiași idei.

”De râsu-plânsu!”, este categoria la care politiciana încadrează manevra făcută de primărie.

”Fritz, primar fără proiecte proprii, victimă a presiunilor interlopilor mai nou, sau erou închipuit, după caz, a ajuns sa se laude prin intermediul primăriei ca semnează proiecte de hotărâre (uzual, semnează zeci de proiecte lunar)! Marele proiect despre care vă vorbesc este mâine pe ordinea de zi in Consiliul Local, despre care tot timișoreanul știe ca Fritz “a semnat” și astfel se va face o parcare supraetajată în Dacia cu 154 noi locuri de parcare. Eu știu că disperarea e mare, că încasează o grămada de bani prin Timpark și deși așa s-au lăudat, nu au făcut nicio parcare din acei bani, dar parcă bătaia de joc e prea mare și necesită scurte clarificări…”, spune Iliescu.

Ea oferă și explicațiile aferente. Proiectul e făcut pe vremea lui Robu, acum e reșapat, de același proiectant, desigur pe bani în plus.

”Primarul a semnat și noi mâine vom vota o poveste frumoasa; Aceeași poveste, e adevărat, nu într-atât de frumoasa, a mai fost votată o dată: În aprilie 2020 administrația Robu vota documentația SF aferentă unei parcări supraterane în Dacia cu 107 noi locuri de parcare. Pentru aceasta documentație s-au plătit din bani publici 124.000 lei. Și ca povestea sa aibă tâlc, trebuie să vă menționez că firma care a încasat banii ăștia este firma celebrului Rudolf Graf, fost consilier personal al primarului Fritz, Vitamin Architects SRL. (aceeași firmă care a făcut PUG-ul Timișoarei după 13 ani de la contractare). Povestea frumoasă pe care o vom vota noi mâine este în fapt documentația de care v-am scris mai sus, cea votată încă din aprilie 2020, însă revizuită! Revizuită de aceeași firmă Vitamin Architects SRL., pentru care prietenii ei useristi i-au mai dat din banii publici încă 82.370 lei”, mai spune Iliescu.

Poate dacă arhitecții primeau mai mulți bani făceau o parcare și mai mare, mai susține aceasta.

Așadar, dacă in 2020 pentru suma de 120.000 de lei pe vestiții arhitecți i-a dus capul sa conceapă 107 locuri de parcare, iată ca, pentru doar 82.370 lei în plus, “au mai găsit loc” pentru încă 47 de noi locuri de parcare! Dacă mai plusam niște zeci de mii pe revizuire, fac pariu ca scoteau 200! Decideți voi dacă e de ras sau de plâns povestea asta…”, încheie consilierul local Pro România.

Comentarii

comentarii