Acasă Stiri recomandate Firma Prospecţiuni nu a informat ARPM Timişoara despre explorările din Sânmihaiu Român

Firma Prospecţiuni nu a informat ARPM Timişoara despre explorările din Sânmihaiu Român

DISTRIBUIȚI

Gropi, fire întinse peste tot pe câmp, dinamită şi explozii ce i-au îngrozit pe unii locuitori din Sânmihaiu Român. Asta au descoperit oamenii în jurul localităţii şi s-au adresat, disperaţi, autorităţilor locale. Firma Prospecţiuni SA, a magnatului de talie internaţională Ovidiu Tender, a obţinut aprobarea “pe şest” de la consiliul local pentru explorări în zonă, aprobare care, ulterior, a fost revocată.

Reprezentanţii Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Timişoara susţin că nu ştiu nimic despre aceste explorări în zona Sânmihai. “Împuternicită pentru explorări este Prospecţiuni SA pentru trei perimetre, dar în niciunul dintre ele nu este inclus Sânmihaiu Român”, a spus Mihai Cepeha, directorul ARPM Timişoara, miercuri, 13 martie.
Pe 28 februarie, consilierii locali de la Sânmihaiu Român au votat un proiect de hotărâre prin care firma „Prospecţiuni SA” avea voie să facă prospecţiuni geologice în zonă. Imediat, oamenii lui Tender au descins pe mai multe proprietăţi private, au săpat cratere, ba au montat şi dinamită în pământ, la doar câteva zeci de metri de casele oamenilor. Totul pentru căutarea unor zăcăminte care au stârnit probleme în mai multe zone ale ţării. Luni, consilierii locali de la Sânmihaiu Român au votat în unainimitate pentru revocarea primei hotărâri de consiliu local. A fost nevoie de intervenţia mai multor localnici, care le-au demonstrat că străinii ce au venit în localitate de două săptămâni sunt în căutare de gaze de şist. „Ziceau că sunt nişte simple prospecţiuni. Nu ne-am dat seama ce vor să facă în realitate. Am votat în necunoştinţă de cauză, dar azi toţi cei zece consilieri au votat pentru revocarea hotărârii de consiliu local, ce le dădea dreptul să facă prospecţiuni la noi”, a spus Adrian Engelmann, viceprimarul de Sânmihaiu Român.

 

Comentarii

comentarii