Acasă Eveniment Fiul lui Miron Cozma, dus la audieri într-un dosar de evaziune fiscală

Fiul lui Miron Cozma, dus la audieri într-un dosar de evaziune fiscală

DISTRIBUIȚI

UPDATE 1: Miron Cozma: Fiul meu nu este vinovat, nu are cum să facă evaziune fiscală pentru că nu are firmă 

UPDATE 2Dan Cozma lăsat liber după cinci ore de audieri

Dan Cozma, fiul fostului lider al minerilor din Valea Jiului Miron Cozma, a fost dus la audieri, marţi, de poliţiştii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate din Timiş, fiind cercetat într-un dosar de evaziune fiscală în care prejudiciul este de aproximativ un milion de euro.

 Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, Ion Braşoveanu, în acest dosar mai sunt cercetate alte nouă persoane, majoritatea cetăţeni italieni. "Dan Cozma, fiul lui Miron Cozma, este audiat de procurori la această oră, alături de alte nouă persoane, într-un dosar de evaziune fiscală", a declarat Ion Braşoveanu. Potrivit acestuia, Dan Cozma ar fi făcut parte dintr-o reţea care aducea în România marfă contrafăcută sau fără acte şi care provenea din China. Sursa citată a menţionat că prejudiciul este de aproximativ un milion de euro. Marţi dimineaţă, la Lipova, în judeţul Arad, a fost oprit un TIR încărcat cu marfă care venea din Ungaria, însă nu avea documente însoţitoare. Autotrenul a fost descărcat la sediul Vămii din Timişoara, iar şoferul a fost dus şi el la audieri. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, reţeaua funcţiona de aproape un an. Membrii filierei valorificau tot ce se putea vinde pe piaţă, de la haine la obiecte sanitare.

 UPDATE 1: Miron Cozma: Fiul meu nu este vinovat, nu are cum să facă evaziune fiscală pentru că nu are firmă 
 
Fostul lider al minerilor Miron Cozma a ajuns, marţi seară, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, unde este audiat fiul său, Dan Cozma, într-un dosar de evaziune fiscală, el spunând că acesta este nevinovat şi că nu avea cum să facă evaziune fiscală pentru că nu are nicio firmă. Miron Cozma a sosit la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, acolo unde este audiat fiul său, fostul lider al minerilor declarând că Dan Cozma este nevinovat. "Fiul meu nu este vinovat de nimic. Nu are cum să facă evaziune fiscală pentru că nu are nicio firmă. Soţia lui deţine o firmă", a declarat Miron Cozma la intrarea în sediul Parchetului. Dan Cozma este audiat de procurori şi la ora transmiterii acestei ştiri, într-un dosar care vizează evaziunea fiscală. Procurorii au făcut nouă percheziţii, iar o alta este în desfăşurare, în cazul persoanelor cercetate la Timişoara într-un dosar de evaziune fiscală, între care se află şi Dan Cozma, fiul lui Miron Cozma, iar potrivit Parchetului ICCJ până acum nu au fost dispuse măsuri preventive. Potrivit unui comunicat al Parchetului instanţei supreme, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş fac cercetări pentru infracţiuni economice, respectiv evaziune fiscală, spălare de bani, în cazul mai multor persoane – cetăţeni români şi italieni. Conform sursei citate, în urma cercetărilor s-a stabilit că cetăţeni români şi italieni, în calitate de administratori ai unor societăţi, efectuau importuri de bunuri (obiecte de îmbrăcăminte şi instalaţii sanitare), sustrăgându-se de la plata taxelor vamale datorate statului, iar "printr-un circuit financiar fictiv realizau tranzacţii astfel încât sumele rezultate reveneau în conturile acestora". "În cursul acestei zile, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, au fost făcute nouă percheziţii, fiind în curs de derulare încă o percheziţie. De asemenea, sunt audiate mai multe persoane, nefiind dispuse până în prezent măsuri preventive, astfel că informaţiile vehiculate în presă privind reţinerea fiului lui Miron Cosma nu corespund realităţii", se precizează în comunicatul instanţei supreme.
 
UPDATE 2: Dan Cozma lăsat liber după cinci ore de audieri
 
Dan Cozma, fiul fostului lider al minerilor din Valea Jiului Miron Cozma, a fost lăsat liber de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, care l-au audiat, marţi seară, timp de aproximativ cinci ore într-un dosar de evaziune fiscală. Dan Cozma a ieşit însoţit de către avocata sa, după aproximativ cinci ore de audieri într-un dosar de evaziune fiscală, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş. El a declarat presei că toată întâmplarea a fost o greşeală şi că el nu are de-a face cu acest caz. "A fost o greşeală. Am răspuns la toate întrebările. Nu e vorba de nicio evaziune fiscală", a declarat Dan Cozma la ieşirea de la audieri.
 
 

Comentarii

comentarii