Acasă Actualitate Flacăra eternă de la Monumentul Eroilor Revoluției din Timișoara s-a stins, din...

Flacăra eternă de la Monumentul Eroilor Revoluției din Timișoara s-a stins, din nou

1516
DISTRIBUIȚI

Mai sunt două luni și jumătate până în decembrie, când vom sărbători 31 de ani de la Revoluția din 1989 de la Timișoara, iar flacăra eternă de la Monumentul Eroilor Revoluției din Cimitirul Eroilor de pe calea Lipovei s-a stins iarăși.

Primul care a atras atenția despre această regretabilă situație a fost Corneliu Vaida N. Vaida.

”Flacăra eternă de la Monumentul Eroilor Revoluției din Cimitirul Eroilor și-a întrerupt din nou eternitatea!
Se pare că de vină ar fi – de data asta – un arzător defect(!), a cărui înlocuire este pasată de la primărie la Memorialul Revoluției și invers! Sper ca noua administrație să rezolve o dată pentru totdeauna problema întreținerii acestui monument”.

De asemenea avocatul Cosmin Tabără, fiul fostului ministru al Agriculturii Valeriu Tabără, atenționează că e o situație nefericită, dar speră să nu fie cu intenție, iar autoritățile să rezolve problema cât mai urgent.

”Eu sper ca e doar o neglijență de moment și că va fi remediată în cel mai scurt timp!”.

Lucian Căldăraru, revoluționar cu rol determinant în Revoluția de la Timișoara și consilier local, a explicat că arzătorul de gaz este vechi de peste 20 de ani și s-a stricat. Primăria urmează să schimbe acea instalație pentru a se putea reaprinde flacăra, în memoria martirilor Revoluției de la Timișoara.

Amintim că flacără eternă a monumentului Eroilor Martiri din 1989 din Cimitirul Eroilor a mai fost stinsă odată, prin luna martie 2019, din cauză că Primăria Timişoara nu a plătit factura de gaz!

Comentarii

comentarii