Acasă Eveniment Flashmob, în Piaţa Victoriei

Flashmob, în Piaţa Victoriei

516
DISTRIBUIȚI

duminica in Timisoara  centru timisoareiFundaţia de Abilitare ”Speranţa” Timişoara, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş şi Zumba Suada organizează, duminică, 9 iunie, de la ora 16:30, în Piaţa Victoriei din Timişoara, un flashmob, desfăşurat în cadrul campaniei ADHD EXISTĂ.

Letiţia Baba, directorul fundaţiei, a spus că evenimentul se înscrie în cadrul mişcării la nivel mondial de stabilire a zilei mondiale de conştientizare a ADHD şi sensibilizarea societăţii la dificultăţile şi obstacolele pe care le întâmpină persoanele afectate de această tulburare. “În paşi de Zumba, pe coregrafia pregătită de Suada, se vor alătura nouă peste 200 de elevi din 11 şcoli din Timişoara şi judeţul Timiş, studenţi voluntari, comunitatea locală, reprezentanţi ai organizaţiei ADDISS din Londra şi bineînţeles grupul Zumba Suada. Cei care doresc să participe la acest flashmob pot accesa pagina de internet  www.facebook/zumba.suada.com, unde este prezentată coregrafia în paşi de zumba”, a spus Baba.
ADHD este o tulburare psihiatrică gravă, care afectează între 5-7% dintre copii şi între 4-5% dintre adulţii din întreaga lume. Tulburarea reprezintă un subiect al cercetărilor ştiinţifice de mai bine de un secol.
Trebuie subliniat faptul că ADHD este una dintre tulburările de sănătate mintală care perturbă cel mai mult ariile cheie ale vieţii celor afectaţi. În copilărie şi adolescenţă afectează grav performanţele educaţionale, adesea cauzând eşec şcolar. Perturbă, de asemenea, buna funcţionare a familiei, relaţia cu colegii, activităţile în comunitate, ca să nu vorbim despre efectul pe care îl are asupra sănătăţii în general. În viaţa de adult s-a demonstrat că afectează în mod negativ comportamentul: conducerea imprudentă a vehiculelor, gestionarea greşită a banilor şi, bineînţeles, activitatea la locul de muncă. În acelaşi timp are un impact semnificativ asupra vieţii de cuplu şi a creşterii copiilor.

Comentarii

comentarii