Acasă Cultura Flora Moscovici din Paris vine Spre rădăcini, în România. Vernisaj, miercuri, la...

Flora Moscovici din Paris vine Spre rădăcini, în România. Vernisaj, miercuri, la Triade Timișoara

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 10 iulie 2019, începând cu ora 19:00, iubitorii de artă sunt invitați la fundația Triade, pe calea Martirilor nr. 45-51 Timișoara, la vernisajul ineditei expoziții Flora Moscovici Franța – Spre rădăcini.

Flora Moscovici s-a născut în anul 1985. Bunicii săi, originari din zona Bucovinei, au emigrat în Franța, în Bretagne, unde familia s-a stabilit ulterior.

Actualmente, Flora trăiește și lucrează la Douarnenez și la Paris și este profesoară la Universitatea din Brest. Este absolventă a Școlii Naționale Superioare de Artă de la Paris-Cergy.

Dorința de a-și cunoaște originile a făcut-o să vină în România.

După primul contact cu Timișoara, Flora, însoțită de fratele său, vor călători în căutarea ”rădăcinilor” lor moldave.

Expoziția prezentă marchează acest moment al reconectării cu propriile sale origini.

Foarte atentă la lumea în care încearcă să-și găsească identitatea, artista abordează pictura, utilizând posibilitățile extrem de variate ale acestui mediu.

Intervențiile in situ la care recurge modifică percepția asupra spațiului, implicând diferite momente ale temporalității – cel al gestului pictural, al memoriei locului sau chiar al istoriei picturii.

Expoziția Florei Moscovici – Paris-Brest, Franța este urmarea rezidenței pe care artista a petrecut-o la Timișoara, începând cu 14 iunie, în cadrul parteneriatului dintre fundația Interart Triade și Centrul de Artă PASSARELLE din Brest / Franța.

Manifestarea a fost inclusă în programul Sezonului Franța-România, parte a programului Encounters realizat în parteneriat cu Asociația Timișoara 2021.

Expoziția se bucură de o cofinanțare din partea Administrației Fondului Cultural Național, în proiectul Encounters for Sculpture 2019.

Performance muzical: Cosmin Rafael Bălean Band. Cosmin Rafael Bălean – duduk, tav-shvi. Carmen Păulescu – vioară
Sorin Coțe – keys

După vernisaj, expoziția va rămâne deschisă în perioada 11 iulie – 1 septembrie 2019, iar vizitarea se face prin anunț prealabil la unul dintre numerele de telefon: +40 766 066201, +40 766 066199, +40 744 774724.

Comentarii

comentarii