Acasă Actualitate Florian Zanfir, vicepreşedinte CJ Timiş, despre centrul intermodal: Termenul de depunere a...

Florian Zanfir, vicepreşedinte CJ Timiş, despre centrul intermodal: Termenul de depunere a documentaţiei pentru finanţare s-a prelungit până în decembrie 2015

306
DISTRIBUIȚI

cnetru intermodal

Liberalul Marian Vasile, fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, susţinea, zilele trecute, că proiectul centrului intermodal ce urmează să se facă la Remetea Mare este pierdut în proporţie de 99 la sută. Actualul vicepreşedinte al CJ Timiş, Florian Zanfir, cel care l-a înlocuit pe Marian Vasile în executivul administraţiei judeţene, spune că totul merge cum trebuie şi că termenul de depunere a documentaţiei pentru finanţare a fost prelungit.

„Centrul Intermodal este un reper şi un punct foarte bun pentru judeţul Timiş. Ar putea deservi nu numai zona de Vest, ci şi o parte din Ungaria şi o parte din Republica Serbia. Cei care se ocupă de acest proiect sunt la zi cu toate documentele, toţi paşii sunt făcuţi, există o comisie care se ocupă de negocierea cu proprietarii pentru cumpărarea terenului, documentaţia este la CNCFR şi la Ministerul Transporturilor, este urmărită direct de preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin, nu se pune problema să ne scape ceva. Chestia cu termenul de depunere a documentaţiei pentru finanţare nu stă în picioare, întrucât acest termen s-a prelungit până în decembrie 2015. Poate este un termen prea lung, care îţi dă multă linişte. Noi va trebui să urmărim acest proiect şi să insistăm pe el”, spune Florian Zanfir (PP-DD), vicepreşedinte al CJ Timiş. 

Marian Vasile: „Aş fi curios să văd o hârtie oficială venită de la guvern pe tema prelungirii termenului”

Urmează ca Ministerul Transporturilor şi CNCFR să depună dosarul de finanţare, iar comisia din CJ Timiş să negocieze terenurile. Au fost două întâlniri cu proprietarii pentru negocierea terenurilor necesare construcţiei. Sunt câţiva care au cumpărat cu 5 euro pe metru pătrat, în timpul boom-ului imobiliar, iar acum preţul este de 2-3 euro, mai mic, iar omul vrea să-şi recupereze investiţia în teren. Conform proiectului, suprafaţa totală teren achiziţie pentru centrul intermodal cât şi pentru dezvoltarea ulterioară a acestuia este de 284.800 metri pătraţi, în timp ce suprafaţa efectivă a centrului intermodal este de 72.555 metri pătraţi. „Aş fi curios să văd o hârtie oficială venită de la guvern pe tema prelungirii termenului în ceea ce priveşte depunerea cererii de finanţare, pentru că până ieri nu a existat o astfel de hârtie oficială, existau doar zvonuri. Sper să nu se confunde termenul de depunere a cererii de finanţare pentru un proiect cu termenul de implementare a proiectelor pe regula n plus 2 (decembrie 2015), termen nou dat de Comisia Europeană tocmai pentru a avea o şansă de a implementa proiectele întârziate. Sunt două subiecte total diferite, dar aş vrea să văd o hârtie oficială venită de la guvern privind amânarea termenului”, spune Marian Vasile, liderul grupului de consilieri judeţeni PNL.

 

Comentarii

comentarii