Acasă Actualitate Florin Cîțu înlocuit de premierul Nicolae Ciucă la șefia PNL

Florin Cîțu înlocuit de premierul Nicolae Ciucă la șefia PNL

DISTRIBUIȚI

Președintele PNL, Florin Cîțu, este așteptat de colegii din PNL, la întoarcerea din vizita sa în SUA, cu o solicitare de a demisiona din funcție. În caz contrar, partidul va organiza un nou congres extraordinar pentru alegerea unui nou președinte, susțin surse din conducerea PNL.

Noul președinte ar urma să fie premierul Nicolae Ciucă, au precizat sursele citate.

Liderii PNL sunt nemulțumiți că Florin Cîțu tensionează relațiile din coaliție cu PSD. Mai este acuzat că are o imagine slabă care trage partidul în jos în sondaje.

Potrivit statutului PNL este nevoie ca majoritatea oganizațiilor județene să ceară convocarea Biroului Politic Național care la rândul său să decidă pentru organizarea unui Congres Național Extraordinar. Astfel, dacă Florin Cîțu va refuza să demisioneze, Biroul Politic Național urmează să fie convocat, duminică, 3 aprilie.

Liderii PNL se așteaptă ca Florin Cîțu să ceară în schimbul demisiei garanții că va fi păstrat la șefia Senatului, sau că va primi un post la nivel european, dar aceștia refuză să i le ofere, spun sursele g4media.ro.

Preşedintele Senatului a efectuat, împreună cu o delegaţie de parlamentari, o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, la Washington, până pe 30 martie. El a avut întâlniri cu reprezentanţi ai Legislativului SUA, ai mediului de afaceri, precum şi ai comunităţii româneşti din zonă.

 

Comentarii

comentarii