Acasă Eveniment Focar de coronavirus la Poliția de Frontieră Jimbolia

Focar de coronavirus la Poliția de Frontieră Jimbolia

2433
DISTRIBUIȚI

Numărul polițiștilor infectați cu coronavirus crește de la o zi la alta și în ultima lună numărul infectărilor în rândul angajaților MAI s-a dublat, depășind 1000 de cazuri. Șeful Punctului de Trecere a Frontierei Jimbolia și doi agenți de poliție din cadrul turelor serviciu au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus, iar cel puțin 11 agenți de poliție din cadrul acestei subunități sunt trimiși în izolare la domiciliu.

”Sectorul Poliției de Frontieră Jimbolia este locul unde zeci de polițiști de frontieră din cadrul sectoarelor din județul Mehedinți sunt delegați pentru a stopa migrația ilegală și față de care am tras un puternic semnal de alarmă că prin aceste dislocări de personal, riscul transmiterii intracomunitare a virusului este iminent în această perioadă a pandemiei.

Deși am solicitat Ministerului Afacerilor Interne suspendarea delegării polițiștilor de frontieră pe fondul creșterii alarmante a numărului de infectări, instituția, prin secretarul de stat care e emitentul dispoziției de reluare a activității Centrului Zonal de Conducere Integrată a Acțiunilor, a ignorat pe cât se poate semnalul tras de organizația noastră, acum aflându-ne în fața faptului împlinit când infectările cresc de la o zi la alta. Poate acum în al doisprezecelea ceas, MAI va înțelege că măsurile luate privind delegarea polițiștilor dintr-un județ în altul, din alte motive, decât cele ce țin de stoparea pandemiei, nu au fost cele mai bune și vor dispune în regim de urgență suspendarea acestora”, transmite Sindicatul Europol.

Comentarii

comentarii