Acasă Actualitate Focar de coronavirus la un centru de tratare a cancerului OncoHelp din...

Focar de coronavirus la un centru de tratare a cancerului OncoHelp din Timişoara, unde au fost confirmate zece cazuri

2362
DISTRIBUIȚI

Focar de coronavirus la un centru de tratare a cancerului din Timişoara, unde au fost confirmate zece cazuri/ Şapte focare sunt active în Timiş, iar inspectorii DSP au în desfăşurare 31 de anchete epidemiologice

Nouă asistente şi infirmiere, dar şi un pacient de la centrul de tratare al cancerului, OncoHelp din Timişoara, au fost depistaţi cu COVID – 19, acesta fiind cel mai nou focar din judeţul Timiş. Alte şase focare mai sunt active, în timp ce oraşul Făget se află în carantină. 

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, marţi, în spitalele din Timişoara şi din judeţul Timiş sunt internaţi 169 de pacienţi cu COVID -19. Dintre acestia, nouă erau la Terapie Intensivă. Inspectorii DSP Timiş au în desfăşurare 31 de anchete epidemiologice în locuri în care au fost depistate cazuri de COVID în judeţ, iar în ultimele 24 de ore au fost prelucrate 2.396 de teste.

DSP are în supraveghere 7 focare de COVID în Timiş: la fermele Smithfield unde sunt 174 de cazuri confirmate, la Spitalului privat Premiere unde sunt 6 cazuri, la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia unde sunt 12 cazuri, la fabrica Zoppas din Sânnicolau Mare -3 cazuri, în comuna Gottlob – 11 cazuri, la centrul de tratare a cancerului OncoHelp din Timişoara – 10 cazuri, acesta fiind ultimul focar depistat. Este vorba de nouă asistente şi infirmiere, respectiv un pacient.

La Făget, oraş intrat în carantină încă de duminică, au fost confirmate până în acest moment 52 de persoane cu coronavirus, dar şi 2 decese.

De la începutul pandemiei s-au înregistrat 134 de cazuri de infectări în rândul cadrelor medicale din Timiş, dar şi 67 de decese ale unor locuitori din Timişoara şi din judeţ confirmati cu COVID -19.

Sursa: news.ro

Comentarii

comentarii