Acasă Eveniment Focar de infecție în Piața Badea Cârțan, în locul de depozitare a...

Focar de infecție în Piața Badea Cârțan, în locul de depozitare a deșeurilor. Amenzi pentru administrator și Piețe SA

496
DISTRIBUIȚI

În dimineața zilei de vineri, 2 iulie, polițiștii locali din Timișoara au mers în control în Piața Badea Cârțan. Aici, s-a constatat că locul unde erau depozitate deșeurile se transformase într-un adevărat focar de infecție, fiind nesalubrizat. Au fost date două amenzi: administratorul pieței a primit una de 600 de lei, iar societatea Piețe SA, una de 2.500 de lei.

„În urma verificărilor s-a stabilit că responsabil pentru această situație sunt atât administratorul pieței, cât și societatea care administrează locația. Primul, respectiv administratorul, a fost sancționat cu 600 lei, conform HCL 334/2002 deoarece nu a asigurat curățenia la locul de precolectare a deșeurilor care provin din piață. Societatea SC Piețe SA a fost, de asemenea, sancționată conform HCL 371/2007, actualizată, cu 2500 lei, deoarece nu și-a respectat obligația de a asigura salubrizarea, igienizarea pieței administrate și a platoului aferent acesteia. Totodată, s-a dispus luarea măsurilor de remediere imediată a situației”, explică Daniela Seracin, purtător de cuvânt al Poliției Locale Timișoara.

Cu doar o zi în urmă, polițiștii locali prezentau și bilanțul controalelor din șantiere. În primele șase luni ale anului 2021, în 48 de cazuri se constatase că nu exista contract cu o firmă autorizată de gestionare a deșeurilor din construcții. Cele mai mari amenzi au fost de 20.000 și chiar 30.000 de lei.

„Astfel de verificări vor fi efectuate în continuare pentru a-i determina pe reprezentanții societăților care oferă diverse servicii pentru populație să asigure atât cetățenilor care își fac cumpărăturile în zonă, cât și comercianților, condiții civilizate de desfășurare a activității”, mai transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara. 

Comentarii

comentarii